Gość lis899 Napisano 17 Grudnia 2007 Share Napisano 17 Grudnia 2007 Ostatnio zauważyłem, że moje rosiczki zaczynają gnic! Kiedyś podlewałem je wodą destylowaną, i było wszystko dobrze, ale bylo wtedy słońce, a teraz to nie za bardzo i zabrakło mi wody to podlewałem ostygnietą przegotowaną ( mój braciak przez dośc długi czas tak podlewał i tak samo działało). Mam małe rosiczki capensis, największa nie ma więcej niż 2-3 cm i tez zaczynają po[beeep]dac. U tych małych zauważyłem, że obok chodzą jakieś małe robaki o długości może 2-3mm. U dużej tego nie ma ale też gnije. Pourywałem jej wszystko t oco zgniło i nie wiem co robic, bo one chyba tej zimy nie wytrzymają:/ Kleju już nie mają i nie mają jak chwycic owadów. Niestey nie posiadam zdjeciem, może niedługo będe miał. Może wie ktoś jak to powstrzymac?? ma to coś wspólnego ze zbyt dużą ilością wody w stosunku do światła?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 17 Grudnia 2007 Share Napisano 17 Grudnia 2007 Bardzo możliwe, że są przelane, ale najlepiej by było jakby Ci sie udało zrobić zdjecie. Opisz dokładniej te robale, one jakby skaczą, czy są glistowate? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi