albinkolano Napisano 23 Grudnia 2007 Share Napisano 23 Grudnia 2007 Czesc, jaki powinien byc poziom wody u owadozerow pytam głównie o rosiczki. Wszędzie pisze ze powinno to być ok 2 cm. u mnie roślinki stoją w 0.5-1cm wody i rosna dobrze. Czy poziom wody ma jakis większy wpływ czy chodzi tylko o to, że roślinki maja byc cały czas w wodzie a mało ważne jest to ile jej jest? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xszymonx Napisano 23 Grudnia 2007 Share Napisano 23 Grudnia 2007 a moje rosiczki nie stoją ciągle w wodzie, podlewam je raz na 2 dni 1cm wody, i też rosną Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 23 Grudnia 2007 Share Napisano 23 Grudnia 2007 Ważna jest przede wszystkim wysokość doniczki, wszyscy zwalili od nepenti a nepenti podało wartość dla większych doniczek niż te 5cm średnicy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davvid Napisano 24 Grudnia 2007 Share Napisano 24 Grudnia 2007 U mnie wszytskie owadozerne mają okolo 1,5cm , ilosc wody moze nie jest tak wazna jak to zeby torf byl wilgotny i zeby woda nie dosiegala mniej wiecej korzeni. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi