Skocz do zawartości

Rozkopywanie Tematów

wojtek0018

Wyniki zostały ukryte do momentu zakończenia głosowania! Proszę o cierpliwość!

Rekomendowane odpowiedzi

Kto jest za rozkopywaniem tematów.

ja jestem na tak :)

Powód:bo jest ciekawy temat ,chce coś dopisać i nie moge bo bede rozkopywał :(

Wiem że sie da coś dopisać do starego tematu tylko najczęściej post zostaje usunięty;p

Czekam na wasze myśli/oceny.

Edytowane przez wojtek0018
Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem przeciw ponieważ większość osób która odkopuje stary zapomniany temat dopisując post nie wnoszący nic nowego. Z jednej strony moderator nie powinien zamykać tematu który nie został wyczerpany do końca, a z drogiej użytkownicy forum powinni znać regulamin który dosyć wyraźnie mówi że w wypowiedzi powinny brać osoby które mają coś do powiedzenia. Dlatego cześć wypowiedzi jest kasowana, niekoniecznie w starych tematach.

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z przedmówcą, że czasem tematy są za szybko zamykane i jest trochę niedomówień, ale często też się zdarza, że ktoś pisze bez sensu. Jednak wbrew temu jestem za odkopywaniem, bo nie zawsze temat jest wyczerpany i ludzie mogą nie wiedzieć wszystkiego.

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem za inteligentnym odkopywaniem, bo przez zbyt pochopnie zamykane posty, powtarzają się tematy. W ogóle najlepiej było by, gdyby moderatorzy przewertowali swoje fora i poskładali wartościowe wypowiedzi z podobnych tematów do jednego, a niepotrzebne i powtarzające się posty mogliby usunąć, przez co forum było by czytelniejsze i łatwiej by się szukało.

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak powiedział Matek# - odkopywanie starych tematów TAK ale odkopywanie inteligentne. Zdarzają się dość często przypadki gdzie w archiwalnych tematach dopisuje się komentarze typu "super" i "u mnie też " lub "Tez tak sądzę" - takie posty nic nie wnoszą i w archiwalnych tematach jak i wielu bieżących powinny być usuwane. Czasem zdarza się zbyt pochopne zamykanie tematów. Czy nie lepiej po prostu osunąć bezsensowny post a temat zachować otwarty? Niektóre ciekawe tematy ugrzęzły gdzieś na dnie "szuflady" forum. Czasem warto aby ktoś odkopał temat i wniósł coś nowego. Zapomniany temat czasem okazuje się odkryciem.

Zresztą stali bywalcy odsyłają nowicjuszy do opcji szukaj. A gdy oni dokopią się do interesującego ich tematu, zadają w nim pytanie są ganiani za to że odkopują stare tematy a nie zakładają nowych (nie mówię tu o komentarzach typu "ja też" ale o konkretnych pytaniach, wypowiedziach).

Odnośnik do odpowiedzi

Osobiście uważam, że nie powinno się odkopywać starych tematów, wyjątkiem jest tu wspomniane 'inteligentne odkopywanie', dodam, że dla mnie taki temat jak ten jest totalnie bez sensu, dlaczego? Otóż jak ktoś będzie miał coś konkretnego do dodania to doda, a jeżeli owy temat będzie zamknięty to napisze do jakiegoś moda o odblokowanie owego tematu i po sprawie.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.