Neko Napisano 13 Stycznia 2008 Share Napisano 13 Stycznia 2008 Mam takie wolne terrarium w domu... i nie potrafię się zdecydować, pomiędzy rosiczkami a kameleonkami pigmejskimi, postanowiłem to ze sobą pogodzić. Czy znacie jakieś rośliny owadożerne z lasów tropikalnych(niekoniecznie muszą to być bardzo wilgotne lasy) środkowej Afryki? może jakieś pływacze? tłustosze? Kameleonki rzadko schodzą na ziemię więc obsada dołu terrarium im różnicy nie robi.. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tihcio Napisano 13 Stycznia 2008 Share Napisano 13 Stycznia 2008 Capensisy sa z Afryki i dobrze zniasa warunki w terrarium. Nie jestem pewnien co do innych roslin. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 13 Stycznia 2008 Share Napisano 13 Stycznia 2008 (edytowane) Srodkowa Afryka to żelinsee, madagascariensis Tłustosze chyba w afryce nie występują, ale meksykanskie żyją w podobnym klimacie Podejrzewam, że którego pływacza byś nie posadził i tak będzie rósł Capensisy są co prawda z południowej Afryki, ale poradzą sobie chyba wszędzie. Rosną z D. aliciae, D. glabripes i paroma innymi Edytowane 14 Stycznia 2008 przez koma Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neko Napisano 13 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2008 dzięki za pomoc. a ile madagascariensis wody potrzebują? nie mogę zrobić błota w terrarium:/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 14 Stycznia 2008 Share Napisano 14 Stycznia 2008 No standardowo, jak to rosiczki tropikalne typu capensis, ale nie radze jej sadzić na jednym poziomie z tłustoszem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neko Napisano 15 Stycznia 2008 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2008 nie planuję, ale tak z ciekawości - dlaczego nie sadzi się razem rosiczek i tłustoszy? No i wszystkie plany na marne bo współlokator mi nie chce oddać 50 cm ze swojej półki ;-) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 15 Stycznia 2008 Share Napisano 15 Stycznia 2008 Bo nie idzie za bardzo pogodzić podlewania, tłustosze bardzo łatwo przelać Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi