Skocz do zawartości

Usychajace Pulapki Na Nowych Lisciach

arek__

Rekomendowane odpowiedzi

to ja powiem tylko ze jak komuś się nie chce kombinować z oświetleniem to najprościej jest kupić żarówkę energooszczędną (kompakt zintegrowany)Philips tornado, sam jej używałem zeszłej zimy z całkiem niezłym skutkiem, do doświetlania rosiczek i ich siewek oraz jednej muchołówki i było dobrze.

Pozdrawiam Waleń ;)

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety obawiam się że na zimowanie jest już za późno...

Ja swoje zacząłem zimować na początku grudnia i jakoś pod koniec, albo w środku marca zamierzam je wybudzić.

Nie widzę sensu w tym żebyś teraz zaczął zimowanie, radził bym przeczekać i przezimować ją dopiero za rok, bo

2 miesiące zimowania to zbyt krótki okres jak na zimowanie muchołówki...

Co do oświetlenia to lampka biurowa nie jest najlepszym rozwiązaniem. Po zdjęciach widać że są oświetlane zwykłą

żarówką, a taka lampka ma za małą temperaturę barwową, sam stosuje żarówki o temp. barwowej 6500K i nie narzekam.

Według mnie lepiej przezimować krotka niż wcale, roślina potrzebuje trochę odpoczynku.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.