Skolilaj Napisano 1 Lutego 2008 Share Napisano 1 Lutego 2008 (edytowane) Chciałem zamówić w nepenti tłustosza, ale siostra mnie uprzedziła i kupiła mi na urodziny w Obi. Tylko teraz tak: Co to za tłustosz (nazwa łacińska), na tej plakietce nie wiem czemu jest napisane po niemiecku. Jak się nim opiekować? Podlewać przez podsiąkanie? I w jaki on dokładnie sposób łapie owady (byłbym wdzięczny za fotkę z owadem na liściu)... Tutaj fotki: Chyba odpowiem dopiero jutro, bo mi się komputer coś zepsuł i pisze od brata... Edit: Zapomniałem... Czy to normalne ze tłustosz ma takie małe korzenie? Każdy ma około 1cm a pozostałe 3 cm korzeni jest jakby uschnięte... To normalne? Edytowane 1 Lutego 2008 przez Skolilaj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek0018 Napisano 1 Lutego 2008 Share Napisano 1 Lutego 2008 A w obi w częstochowie?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skolilaj Napisano 1 Lutego 2008 Autor Share Napisano 1 Lutego 2008 A w obi w częstochowie?? W Krakowie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heimdall Napisano 1 Lutego 2008 Share Napisano 1 Lutego 2008 przypuszczam, że P. x 'weser' Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skolilaj Napisano 2 Lutego 2008 Autor Share Napisano 2 Lutego 2008 Proszę jeszcze o odpowiedź na te pytania... Jak się nim opiekować? Podlewać przez podsiąkanie? I w jaki on dokładnie sposób łapie owady (byłbym wdzięczny za fotkę z owadem na liściu). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 2 Lutego 2008 Share Napisano 2 Lutego 2008 Co do hodowli, to opcja szukaj i google nie bolą Owady łapie tak samo jak rosiczka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skolilaj Napisano 3 Lutego 2008 Autor Share Napisano 3 Lutego 2008 Dobrze, już wszystko wiem... Tylko czy to normalne, że ma takie krótkie korzenie???? Najdłuższy ma 1,5cm... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 3 Lutego 2008 Share Napisano 3 Lutego 2008 Normalne, tłustosze używają korzeni właściwie tylko jako chwytników Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skolilaj Napisano 3 Lutego 2008 Autor Share Napisano 3 Lutego 2008 Bardzo dziękuje za odpowiedź, bo już się martwiłem... Jeszcze tylko jedno pytanko... Jakiego koloru będzie miał kwiaty bo nie mogłem znaleźć tego w googlach ani na nepenti. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heimdall Napisano 3 Lutego 2008 Share Napisano 3 Lutego 2008 fioletowy polecam używac opcji szukaj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skolilaj Napisano 20 Lutego 2008 Autor Share Napisano 20 Lutego 2008 A czy na tłustoszu będzie wyraźnie widać te kropelki tak jak na rosiczce? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masiol Napisano 20 Lutego 2008 Share Napisano 20 Lutego 2008 az tak wyraznie jak rosiczce na pewno nie,tlustosz najbardziej bedzie blyszczal w lato,gdy slonca jest najwiecej i najwieksza jest rowniez produkcja lepkiej substancji Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 20 Lutego 2008 Share Napisano 20 Lutego 2008 Tłustoszowe kropelki są duużo mniejsze Gwiazdy wieczoru to D. capensis 'alba' i P. 'Tina' Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chicken Napisano 21 Lutego 2008 Share Napisano 21 Lutego 2008 na 100 % jest to p. x weser sam takiego miałem ale sprzedałem koledze a kropelki to ma według mnie dużo mniejszcze niż rosiczka musisz się lepiej przyglądnąc ale ma za to duzo większą część owadozerną Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skolilaj Napisano 21 Lutego 2008 Autor Share Napisano 21 Lutego 2008 A kiedy myślicie zakwitnie? Na wiosnę? Jak np. do rosiczki się przyłoży palec i sie go bierze to sie liść lekko przykleja. Przy tłustoszu też tak będzie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi