Dorian Napisano 1 Lutego 2008 Share Napisano 1 Lutego 2008 (edytowane) Mam pytanie ile czasu trzeba hodowac by z gemmae otrzymac dorsola pigmejke?? Edytowane 3 Lutego 2008 przez koma Za wiele jest tematów w stylu "Mam pytanie o pigmejki", proszę by tematy były bardziej znaczące :-) i "hodować" a nie... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koma Napisano 1 Lutego 2008 Share Napisano 1 Lutego 2008 Mam pytanie ile czsu trzeba chodowac by z gemmae otrzymac dorsola pigmejke?? Moje kwitną po jakiś 8-9 tygodniach pulchella X nitidula (kwiat rózowy) . w odróżnieniu od ludzi wnioskuje, że skoro mają ochotę na seks, to już są chyba dorosłe. Ostre światło, wilgotność 40-60%. scorpioides i pycnoblasta jeszcze rosną, więc jest tu duża zmienność gatunkowa ( bo też tyle gdzieś mają) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dorian Napisano 1 Lutego 2008 Autor Share Napisano 1 Lutego 2008 To bardzo szybko wyrastaja w porownaniu do innyc roslin. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sathis Napisano 2 Lutego 2008 Share Napisano 2 Lutego 2008 wazne tylko to by mialy duzo swiatla i wilgotnosc podniesiona na czas kielkowania to rosna jak na drozdzach i sliczne tyci pulapeczki wypuszczaja Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 3 Lutego 2008 Share Napisano 3 Lutego 2008 W zadnym razie podniesiona wilgotnosc !!! normalne warunki !! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koma Napisano 3 Lutego 2008 Share Napisano 3 Lutego 2008 W zadnym razie podniesiona wilgotnosc !!! normalne warunki !! Ja tez nie podnosiłem wilgotności i rosły zdrowo. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ola Napisano 3 Lutego 2008 Share Napisano 3 Lutego 2008 Nie podnosiłam wilgotności i nawet nie doświetlałam a ładnie mi rosną! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 3 Lutego 2008 Share Napisano 3 Lutego 2008 To prawda wilgotność nie jest ważna Najlepiej jak sie doświetla Zależy takze jakie gemmy będą kiełkować , wiadomo ze pospolite gatunki ( pulchella x nitidula itp ) wykiełkują praktycznie bez niczego ... No a inne doświetlać , choć na te "zwykle" będzie ok bo już słonce coraz dłużej Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi