Matuksg Napisano 1 Lutego 2008 Share Napisano 1 Lutego 2008 Hej jestem nowy ale jest pewien problem a mianowicie ja mam rolety antywłamaniowe na noc są zamykane więc roślinka NIE BęDZIE miała dostępu w nocy do jakiegokolwiek światła co robić??? a w dzień w pokoju mam chłodno bo coś rury z kominka do mojego pokoju są popsute więc w dzień idealne warunki na zimowanie. ale w noc??? hmm co robić?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 1 Lutego 2008 Share Napisano 1 Lutego 2008 A jaką masz roslinę? To normalne, że w nocy nie ma światła, natomiast na zimowanie trochę za późno Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matuksg Napisano 1 Lutego 2008 Autor Share Napisano 1 Lutego 2008 Ja mam 2 muchołówki red green i jedną sadzonke red dragon muchołówki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 1 Lutego 2008 Share Napisano 1 Lutego 2008 Proponuje w tym roku darować sobie zimowanie, bo i tak będzie za krótkie i poczytać nieco o normalnej hodowli Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matuksg Napisano 2 Lutego 2008 Autor Share Napisano 2 Lutego 2008 ok dzieki a od którego miesiąca powinnienem zimować?? do którego ??? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 2 Lutego 2008 Share Napisano 2 Lutego 2008 W naszych warunkach zimowanie ma sens mniej więcej od października lub najpóźniej listopada do początku marca. Okres zimowania , aby miało ono sens, powinien być nie krótszy niż 6 tygodni. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fawin Napisano 6 Lutego 2008 Share Napisano 6 Lutego 2008 A moja móchołówka rozpoczęła zimowanie w grudniu i nie wiem czy są jakieś przybliżone terminy. Według mnie zaczyna się zimować gdy roślina gwałtownie spowolni swój wzrost poprzez krótszą długość dnia i co za tym idzie mniejszą ilość światła za oknem aż do czasu gdy roślina znów "przyśpieszy"(przynajmniej mnie tak poradzono i tego się trzymam). Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 6 Lutego 2008 Share Napisano 6 Lutego 2008 Tak to jeden z bodźców umożliwiających przejście roślinie w stan spoczynku drugim jest obniżona temperaturta temperatura. O fizjologii spoczynku roślin kilka słów napisałem TUTAJ. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi