miki1995 Napisano 2 Lutego 2008 Share Napisano 2 Lutego 2008 Witam po długiej nieobecności , Wszystkie moje rośliny zaczęły bardzo marnieć.Okazuje się, że jest wszędzie masa ziemiórek i biegających jasnego koloru robaków .Co to mogą być za robaki i co na nie kupić?Aha i co polecacie na ziemiórki poza diazolem, bo ten okazał się skuteczny na krótą metę. Pozdrawiam, Michał. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vivaldi_V1 Napisano 4 Lutego 2008 Share Napisano 4 Lutego 2008 u mnie to jak jakiś robak wyjdzie to zaraz do biore i na rosiczke:) a na ziemiórki to też bardzo pomocne jest systematyczne zbieranie wychodzących larw i możę warto by przesadzić roślinkę??? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki1995 Napisano 5 Lutego 2008 Autor Share Napisano 5 Lutego 2008 Vivaldi_V1 - ja nie mam jednej roślinki, tylko duużo dużo więcej i przesadzenie to pewien kłopot, najgorzej z siewkami...Niestety przesadzanie przyniosło troche strat, ale myślę, że zatrzyma to te szkodniki...Wszystkie rośliny przesadziłem (dokładnie czyszcząc korzenia i bulwy) i wszystkie podlałem diazolem w troszke większym niż zalecanym stężeniu Mam nadzieje, że rośliny wróca do formy, a ja...pozostaje tylko zamówić nowe roślinki . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AntyOwad Napisano 24 Kwietnia 2008 Share Napisano 24 Kwietnia 2008 Gdzie można kupić Topsin? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcik Napisano 24 Kwietnia 2008 Share Napisano 24 Kwietnia 2008 castorama lub coś podobnego, jakieś duże ogrodnicze/budowlane sklepy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M9o. Napisano 24 Kwietnia 2008 Share Napisano 24 Kwietnia 2008 W kazdym sklepie z art. ogrodniczymi ... Jest to środek ogólnie dostępny ... M-M2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roszka Napisano 24 Kwietnia 2008 Share Napisano 24 Kwietnia 2008 Ja kopiłam Topsin w OBI wiec myślę że i Ty tam go dostaniesz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1w0na Napisano 22 Maja 2008 Share Napisano 22 Maja 2008 (edytowane) Teraz sporo czytam na temat tych ziemiówek i ich pozbycie się. Wyczytałam kilka sposobów: 1) preparat - NOMOLT lub inny 2) żółty pojemniczek napełniony słodka wodą/płynem do mycia naczyń 3) zakupić żółte lepy 4) wierzch ziemi przykryć 1 cm warstwą czystego piasku 5) podlewanie spiritusem/denaturatem 6) Czosnek, popiuł Co wy o tym myślicie? Edytowane 22 Maja 2008 przez 1w0na Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quintessence Napisano 23 Maja 2008 Share Napisano 23 Maja 2008 (edytowane) 1) preparat - NOMOLT lub inny 2) żółty pojemniczek napełniony słodka wodą/płynem do mycia naczyń 3) zakupić żółte lepy 4) wierzch ziemi przykryć 1 cm warstwą czystego piasku 5) podlewanie spiritusem/denaturatem 6) Czosnek, popiuł Co wy o tym myślicie? Spoko takk Edytowane 23 Maja 2008 przez Quintessence Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1w0na Napisano 23 Maja 2008 Share Napisano 23 Maja 2008 oooo nie! W doniczce znalazłam martwą dorosłą ziemiórkę (bez 1 skrzydla huh ), a jeszcze wczoraj w nocy nie było jej.... <boisie> Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 23 Maja 2008 Share Napisano 23 Maja 2008 Nie bój się, tylko biegnij po diazol, Nomolt, czy co tam wolisz Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quintessence Napisano 23 Maja 2008 Share Napisano 23 Maja 2008 a jak złozyła jaja? o_0 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1w0na Napisano 23 Maja 2008 Share Napisano 23 Maja 2008 Nie wiem jak - nie patrzyłam Dzisiaj i tak jade do sklepu to się zaopatrze i w te tabliczki i te plyny no i oczywiście w torf Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi