Sylphydray Napisano 9 Lutego 2008 Share Napisano 9 Lutego 2008 Wygląda to na pęd kwiatowy - ale jestem laikiem to i pewny nie jestem:) Co z tym zrobić? Muchołówki regular kupione w Leroy Meriln w listopadzie. Zimują w spiżarni na północnym parapecie - około 9-11 st. C Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobinCook Napisano 9 Lutego 2008 Share Napisano 9 Lutego 2008 Gratuluję!!! Wygrałeś pęd kwiatowy Twoja muchołówka już nie śpi. Opiekują się nią teraz bardzo troskliwie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylphydray Napisano 9 Lutego 2008 Autor Share Napisano 9 Lutego 2008 I cóż mam z nim poczynić? :: Zostawić czy obcinać? A jeśli obcinać to co dalej? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 9 Lutego 2008 Share Napisano 9 Lutego 2008 Zależy od ciebie ;] Jeżeli chcesz mieć nasiona to zostaw, a jeżeli nie to to obetnij, szkoda narażać rośliny na nie przeżycie . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylphydray Napisano 9 Lutego 2008 Autor Share Napisano 9 Lutego 2008 Jeśli odetnę to sadzić? Podzielić go? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 9 Lutego 2008 Share Napisano 9 Lutego 2008 Pędy są już raczej za długie żeby je tak ot obcinać, proponuje im znaleźć słoneczniejsze miejsce, bo z tego co widze światła mają raczej mało, a to podstawa by nie zmarniały po kwitnieniu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylphydray Napisano 9 Lutego 2008 Autor Share Napisano 9 Lutego 2008 Czyli olać zimowanie i do słońca? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 9 Lutego 2008 Share Napisano 9 Lutego 2008 One i tak już są wybudzone, zimujące rośliny nie kwitną Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heimdall Napisano 9 Lutego 2008 Share Napisano 9 Lutego 2008 Dużo słoneczka teraz i patrz jakie piękne kwiatki będą Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylphydray Napisano 9 Lutego 2008 Autor Share Napisano 9 Lutego 2008 Dzięki za odpowiedzi i odezwę się ze zdjęciami Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylphydray Napisano 23 Lutego 2008 Autor Share Napisano 23 Lutego 2008 (edytowane) Jednej muchołówce musiałem obciąć pęd bo zaczęła marnieć... i już jest trochę lepsza... A druga zakwitła ) Dziś rano się kwiat otworzył. Edytowane 23 Lutego 2008 przez Sylphydray Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cerberus Napisano 23 Lutego 2008 Share Napisano 23 Lutego 2008 Piękne kwiatki Ja czekam aż zakwitnie (pęd ma około 10cm) Pędy kwiatowe zawsze rosną takie długie jak u muchołówki Sylphydray- a czy to jakiś wyjątek?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 23 Lutego 2008 Share Napisano 23 Lutego 2008 Takie długie pędy rosną jak rośliny mają niedobór światła Btw Sylphydray jak muchołówka zaczyna marnieć to już jest nieco późno na obcinanie pędu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cerberus Napisano 23 Lutego 2008 Share Napisano 23 Lutego 2008 To mojej to nie grozi ;D Wcześniej była pod świetlówką a dzisiaj przeniosłem ją na południowy parapet bo podobno prze kilka dni ma nie być chmur i będzie duuuuuuużo słońca Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sylphydray Napisano 23 Lutego 2008 Autor Share Napisano 23 Lutego 2008 Naprawdę jest lepsza Może przeżyje.... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi