Skocz do zawartości

Rosiczka D.c "alba" -problem kiełkowaniem

Kiep

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wysiałem jakies 30 dni temu ok :) a kurcze fotek nie dam bo nie złapie bo nie mam aparatu a te moje szamanka to tak nie wyglądają jak te z fotki twojej moze jak podrosną ?? troszke to cos wyjdzie . A jeżeli to trawa to sie załamie ;/;/

Edytowane przez Kiep
Odnośnik do odpowiedzi

Hej sorka ze nie edytuje poprzedniego ale mam super fotke moje kiełki wyglądają jak te tu :)

f7794c4b3434897cmed.jpg

A dopiero za jakies 2,3 tygodnie sie takie robią jak na tych u ciebie szamanka :)

Edytowane przez Kiep
Odnośnik do odpowiedzi

Sorry stary, ale to co dałeś wygląda na jakieś chwasty, ewentualnie okropnie niedoświetlone siewki.

Nie zrobią się takie za 2-3 tygodnie, bo to są pierwsze dni po wykiełkowaniu na moich fotach

Odnośnik do odpowiedzi

Szamanka to są jednak chyba siewki... bo jedna ma troszke rozdwojone koncówki (dwa listki) ale tylko tak jak wspomniałaś niedośfietlone.Kiep ty już wiesz lepiej czy je doświetlałeś jak nie to zainwestuj w świetlówke :P:) Moim zdaniem to siewki

Odnośnik do odpowiedzi

no zainwestuj ;/ wstrzymam sie narzazie teraz robi sie bardzo duzo słońca wiec jest oki a spcjalnie dla ciebie szamanka fotki tych siewek tylko że tydzień czy 2 później ;)

e188423fbef59114med.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
Szamanka to są jednak chyba siewki... bo jedna ma troszke rozdwojone koncówki (dwa listki) ale tylko tak jak wspomniałaś niedośfietlone

Siewki owszem, pytanie czego. Fasola też ma dwa liścienie, podobnie jak większość roślin.

Jeśli to naprawde są rosiczki to radze znaleźć im dużo jaśniejsze miejsce

Odnośnik do odpowiedzi

Moje siewki zaraz po wykiełkowaniu wyglądają tak jak te na drugim zdjęciu :) i sobie ładnie rosną ;) A te z pierwszego zdjęcia to można było mieć wątpliwości że to trawka, :rolleyes: ale on fasolki tutaj chyba nie sadził. :rolleyes: (nie biore tego dosłownie) Jena siwka ma rozwijającą się młodziutką pułapkę:) a fasolka albo coś innego to to chyba nie jest.

Ale dobra, moge się przecież mylić :) :rolleyes:

Edytowane przez kamcio122
Odnośnik do odpowiedzi

hej dziś postanowiłem zbadać je bardziej i dojrzałęm pod zbliżeniemwyglądała tak jak z totek takie rozdwojone ale tak jakby zaczynały pręciki z lepkim czymś rosnąć więc to chyba są rosiczki :

Edytowane przez Kiep
Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.