szamanka Napisano 20 Lutego 2008 Share Napisano 20 Lutego 2008 No to czekamy a w międzyczasie moja wersja. Na dole jest capensis 'broad leaf', jak widać jego gruczoły są ciemniejsze, gruczoły aliciae gołym okiem ciężko widoczne, a mam wzrok całkiem niezły nie chwaląc się Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skolilaj Napisano 21 Lutego 2008 Autor Share Napisano 21 Lutego 2008 Mam aparat więc daje fotki, niestety trudno to sfotografować, więc niewiele widać... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 21 Lutego 2008 Share Napisano 21 Lutego 2008 Jak dla mnie wyglądają całkowicie normalnie, martwiłabym się raczej czerniejącymi świeżymi liściami. Obstawiam, że albo z braku światła, albo z drastycznego obniżenia wilgotności Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skolilaj Napisano 21 Lutego 2008 Autor Share Napisano 21 Lutego 2008 Czyli dać jej keramzyt, czy przejdzie jej samo? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 21 Lutego 2008 Share Napisano 21 Lutego 2008 Powinno przejść samo, dla pewności powąchaj torf, czy nie śmierdzi zgniłymi jajami, ale wątpie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skolilaj Napisano 21 Lutego 2008 Autor Share Napisano 21 Lutego 2008 Dałem jej i roślinkom, które są obok niej keramzyt. Będzie miała troszkę większą wilgotność. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sathis Napisano 22 Lutego 2008 Share Napisano 22 Lutego 2008 moje alicje tez cierpialy po ucieczce z obi wybawilam je z tego okropnego miejsca a mialam fart i 3 w jednej doniczcce daj im troche czasu, 2 tygodnie sloneczka, wody i bedzie git. czasem nawet moze minac miesiac albo i dluzej zanim rosa sie pojawi (wiem po mojej spatulacie- 3miesiace sie regenerowala po poczcie polskiej ) osmocote- tu zgadzam sie z szamanka- to zniewaga dla szanujacego sie owadozera zycze slonka i duuzo rosy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chicken Napisano 22 Lutego 2008 Share Napisano 22 Lutego 2008 ja swoją włożyłem do akwarium z dzbankami które kiedyś miałem tam była dość wysoka wilgotność i odzyskała wszystkie kropelki ładnie wyglądałą tylko po kwitnięciu umarała :/ oto jej zdjęcie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skolilaj Napisano 22 Lutego 2008 Autor Share Napisano 22 Lutego 2008 Czyli trochę poczekam i wszystko wróci do normy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skolilaj Napisano 28 Lutego 2008 Autor Share Napisano 28 Lutego 2008 (edytowane) Problem się rozwiązał. Na nowych liściach pojawiły się zdrowe gruczoły z kropelkami. Edit: Listki też przestały czernieć. Edytowane 28 Lutego 2008 przez Skolilaj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 28 Lutego 2008 Share Napisano 28 Lutego 2008 No to super Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi