Skocz do zawartości

Aliciae A Capenis - Różnice W Hodowli?

Skolilaj

Rekomendowane odpowiedzi

No to czekamy a w międzyczasie moja wersja.

Na dole jest capensis 'broad leaf', jak widać jego gruczoły są ciemniejsze, gruczoły aliciae gołym okiem ciężko widoczne, a mam wzrok całkiem niezły nie chwaląc się :)

204becba9409a096m.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie wyglądają całkowicie normalnie, martwiłabym się raczej czerniejącymi świeżymi liściami. Obstawiam, że albo z braku światła, albo z drastycznego obniżenia wilgotności

Odnośnik do odpowiedzi

moje alicje tez cierpialy po ucieczce z obi :) wybawilam je z tego okropnego miejsca a mialam fart i 3 w jednej doniczcce :D daj im troche czasu, 2 tygodnie sloneczka, wody i bedzie git. czasem nawet moze minac miesiac albo i dluzej zanim rosa sie pojawi (wiem po mojej spatulacie- 3miesiace sie regenerowala po poczcie polskiej :D )

osmocote- tu zgadzam sie z szamanka- to zniewaga dla szanujacego sie owadozera :D

zycze slonka i duuzo rosy :)

Odnośnik do odpowiedzi

Problem się rozwiązał. Na nowych liściach pojawiły się zdrowe gruczoły z kropelkami.

post-2812-1204211281_thumb.jpg

;)

Edit:

Listki też przestały czernieć. ;)

Edytowane przez Skolilaj
Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.