Skocz do zawartości

Podłoże

Serbia

Rekomendowane odpowiedzi

Moje dzbanki rosną w mieszance: sphagnum rozdrobnione, włókno kokosowe, piasek gruboziarnisty,kłącza paproci i na wierzchu żywe sphagnum. Rezultaty sa w mej galerii.:-)

Edytowane przez paulo09
Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 38
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Niedlugo zamierzam rozpoczac hodowle dzbankow i po przeczytaniu tego tematu odnioslem wrazenie ze najlepszym podlozem jest Mech torfowiec SPHAGNUM (zywy lub suszony) + torf. Mam jeszcze pytanie czy taki suszony sphagnum "ozyje" na torfie i bedzie rosl ?

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...

Tak wiele różnych opinii co do podłoża do dzbaneczników, że już nie wiem, które z nich jest najlepsze i do którego przesadzić mojego ventrate.

Odnośnik do odpowiedzi

• 1 month later...

Jest jakaś szansa że znajdę sphangum w sklepie ogrodniczym ? Czy warto w ogóle bawić się w sphangum jeśli nie mam terrarium i dzbanecznik stoi sobie na parapecie, w warunkach ekstramalnie amatorskich (w każdym razie całą zimę przeżył i puszczał dzbanki, żadnych problemów z nim nie miałem, teraz tylko klapki nowych dzbanków rosną jakby od razu uschnięte, obawiam się że to przez to że ma za mało miejsca na korzenie i chcę jak najszybciej przesadzić).

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.