Mateuffek Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 Siema. Moim rosiczkom "coś" wyrosło. Na samym dole łodygi jakieś różowe kikuty. czy to pędy kwiatowe? myślałem , że tak, ale zamiast w górę to rośnie w dół. Co to jest i co z tym robić? I mam jeszcze inne pytanie czy mogę poobcinać stare łapki? Czy nie przeszkodzi to roślinie w prawidłowym wzroście? proszę o wyrozumiałość i odpowiedzi. Mateuffek :: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chicken Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 a jaka ta rosiczka , może to być korzeń stabilizacyjny jak w górę to pęd Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 Jaka by nie była, to mogą być tylko korzenie podporowe. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arcik Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 zdjęcia by sie przydały Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateuffek Napisano 12 Lutego 2008 Autor Share Napisano 12 Lutego 2008 drosera capensis . Fotki wstawie jutro rano. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 12 Lutego 2008 Share Napisano 12 Lutego 2008 Po co wam fotki, korzeń podporowy na bank Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateuffek Napisano 13 Lutego 2008 Autor Share Napisano 13 Lutego 2008 (edytowane) To różowe oznaczyłem strzałką, a kropkami łapki, które chciałbym odciąć - czy mogę to zrobić??? Pragnę podsypać rosiczkom trochę torfu i kamyczków, aby lepiej wyglądało. Edytowane 13 Lutego 2008 przez Mateuffek Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubuś_8 Napisano 13 Lutego 2008 Share Napisano 13 Lutego 2008 korzeń podporowy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom Napisano 13 Lutego 2008 Share Napisano 13 Lutego 2008 tez takie mialem tylko ze to roslo w dól puzniej w bok i znow w dol sory za pisownie ale ze szkoly pisze i dziwnie sie robi ę ą ó ł Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miki1995 Napisano 13 Lutego 2008 Share Napisano 13 Lutego 2008 Takie coś identycznie rośnie mi na moim capensis 'all red'. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateuffek Napisano 13 Lutego 2008 Autor Share Napisano 13 Lutego 2008 ok thx. już wiem ze to korzeń podoprowy, ale czy mogę poodcinać te stare łapki zasypać ziemią i kamyczkami? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 13 Lutego 2008 Share Napisano 13 Lutego 2008 Uschnięte liście jak najbardziej możesz poobcinać, kamyczkami owszem, możesz posypać podłoże, pod warunkiem, że nie będą z wapienia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi