Kiep Napisano 15 Lutego 2008 Autor Share Napisano 15 Lutego 2008 acha czyli czeka mnie wycieczka do miasta tym razem kupie w kwiaciarni a to musi byc ten z włóknami mchy chy może byc zwykły i najlepiej o jakim pH ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 15 Lutego 2008 Share Napisano 15 Lutego 2008 a to musi byc ten z włóknami mchy chy może byc zwykły i najlepiej o jakim pH ? 3-4,5, włóknisty jesn najlepszy, ale wątpie byś go gdzieś znalazł w mieście Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiep Napisano 15 Lutego 2008 Autor Share Napisano 15 Lutego 2008 Acha rozumiem a może być zwykły ?? bo w instrukcji z muchołówką koles napisał "Jako podłoże stosujemy torf zmieszany z piaskiem w proporcjach 2:1. Można stosować czysty torf - najlepiej bez nawozów.ważna jest jakość torfu - musi być kwaśny (o pH3-5) " Czyli jaki ma być taki jak napisałas szamanka czy jak te koles napisał Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moof Napisano 16 Lutego 2008 Share Napisano 16 Lutego 2008 Może być i tak i tak. Piasek dodany do torfu ułatwia wzrost korzeniom ale nie jest konieczny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiep Napisano 16 Lutego 2008 Autor Share Napisano 16 Lutego 2008 witam niedługo jade po torf :) ale moja maluśka muchołówce cos odbiło wypuściła pęd kwiatowy ;/ jest jeszcze mały ale już go widać nie wiem czy nie zaczekać i go nie ukorzenić możecie doradzić ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi