cerberus Napisano 16 Marca 2008 Autor Share Napisano 16 Marca 2008 (edytowane) Wystawie jak trochę podrosną Na razie mają ok. 0,5cm średnicy więc są trochę za małe na wysyłkę Jeśli przykryje doniczki z sadzonkami plastikową przezroczystą przykrywką (miniszklarenka z Castoramy) to pomoże im to we wzroście? I czy liście muchołówek przeznaczonych na rozmnożenie będą szybciej lub obficiej wypuszczały małe muchołówki ? Edytowane 16 Marca 2008 przez cerberus Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianus Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 (edytowane) Sadzonek nie przykrywaj folią, bo nie ma potrzeby. Co do rozmnażania to wyższa wilgotność na pewno nie zaszkodzi. Edytowane 16 Marca 2008 przez Damianus Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cerberus Napisano 26 Marca 2008 Autor Share Napisano 26 Marca 2008 Madagaskarka wypuściła kilka dni temu pęd kwiatowy I teraz jest pytanie: Czy jak zakwitnie to trzeba jej pomagać w zapyleniu pędzelkiem czy czymś takim czy zostawić ją w spokoju i sama się jakoś zapyli?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 Madagascariensis jest samopylna, czyli nie musisz nic robić Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cerberus Napisano 5 Maja 2008 Autor Share Napisano 5 Maja 2008 Witam po dłuższej przerwie!! Pierwszy pęd już prawie w całości przekwitł (zostały 3 pąki) ale niedawno roślinka wypuściła 2 pęd I teraz pytania: Jak zebrać nasionka i kiedy to zrobić, żeby nasionka nie wysypały się na torf pod roślinką?? Ile czasu dojrzewają nasionka od momentu przekwitnięcia kwiatu?? Jakie warunki zapewnić nasionkom, żeby jak najwięcej wykiełkowało?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1w0na Napisano 29 Maja 2008 Share Napisano 29 Maja 2008 Nie wiem co i jak, ale chętnie zobaczyłabym zdjęcia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cerberus Napisano 1 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2008 No i mam problem.... 3 Madagaskarki wypuściły razem 5 pędów kwiatowych. Z jednego już nasiona zebrałem i wysiałem ale jak tamte zakwitną to będę te nasionka chyba w lesie wysiewał :P Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quintessence Napisano 1 Czerwca 2008 Share Napisano 1 Czerwca 2008 a gdzie jakieś pytanie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cerberus Napisano 1 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2008 Tera nie ma W tym temacie jest tyle informacji, że można encyklopedie o madagaskarce napisać Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi