Kiep Napisano 21 Lutego 2008 Share Napisano 21 Lutego 2008 Witam Dziś zauważyłem pleśń w doniczce mojej muchołówki . a gdy lookłem na rosiczki zobaczyłem zalążki pleśni , usunąłem je natychmiast i pytanie brzmi : czy muszę przesadzić muchołówkę ? jak ja przesadazic aby nie uszkodzić bulwy co spowodowało jej powstanie czy rosiczki muszę odizolować od muchołówki ? jaki dla muchołówek najlepszy jest torf (pH) Porsze o jak najszybsza pomoc pozdrawiam Kiep Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 21 Lutego 2008 Share Napisano 21 Lutego 2008 Błagam, wałkowaliśmy to nie dalej niż dwa tygodnie temu w innym temacie. Proponuje dać coś od siebie w końcu Kiep i nauczyć się szperać po forum. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiep Napisano 21 Lutego 2008 Autor Share Napisano 21 Lutego 2008 juz znalazłem tylko kurcze nie wiem czy moge go usunąć ręcznie i czy chemia nie zaszkodzi roslinie a mam odizolować rosiczki ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 21 Lutego 2008 Share Napisano 21 Lutego 2008 Jasne, znalazłeś. Ktoś ci na shoucie napisał Chemia dla roślin nie szkodzi roślinom, mozesz postawić rosiczki troche dalej bo pleśń ma bardzo lotne zarodniki, przynajmniej do czasu aż nie zakupisz chemii, rosiczki możesz podlać roztwoerm profilaktycznie. Możesz usunąć ręcznie, ale z warstwą torfu, inaczej to nie ma sensu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiep Napisano 21 Lutego 2008 Autor Share Napisano 21 Lutego 2008 acha a ile ten Topsin kosztuje i czy znajde go w ogrodniczym ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 21 Lutego 2008 Share Napisano 21 Lutego 2008 Z tego co pamiętam mniej niż 1zł za ml, jest w dwóch buteleczkach sprzedawany - 5ml i jakiejś większej, ale nie pamiętam ile. Ja za 5ml w obi płaciłam jakieś 3-4 zł z tego co pamiętam Powiien być w ogrodniczym, jak nie kup cokolwiek na pleśń, powinno być tak samo dobre Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiep Napisano 21 Lutego 2008 Autor Share Napisano 21 Lutego 2008 bo ja w domu mam cos na pleś ale to na grzyb na scianie to sie nie nada :P Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi