Chicken Napisano 22 Lutego 2008 Share Napisano 22 Lutego 2008 Witam . Chciał bym się dowiedzieć wszystko co wiecie na temta darlingoni jakie warunki trzeba miec żeby następował optymalny wzrost Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 22 Lutego 2008 Share Napisano 22 Lutego 2008 Darlingtonię traktujesz tak jak saracenie. Jednak do optymalnego wzrostu wymagają temperatury 20-25°C i podwyższoną wilgotność otoczenia. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecio Napisano 22 Lutego 2008 Share Napisano 22 Lutego 2008 (edytowane) Chickien poczytaj sobie o tym w Wiki bo tam wszystko jest. Dlatego po to są pisane takie informacje, aby z nich korzystać. Edytowane 26 Lutego 2008 przez koma Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chicken Napisano 22 Lutego 2008 Autor Share Napisano 22 Lutego 2008 racja zapomniałem o wiki bo szukałem po necie ale tam jest powierzchownie tylko napisane Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serbia Napisano 20 Marca 2008 Share Napisano 20 Marca 2008 A jak podlewać? Od góry, czy lać do podstawki? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 20 Marca 2008 Share Napisano 20 Marca 2008 Woda stale w podstawce. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serbia Napisano 22 Marca 2008 Share Napisano 22 Marca 2008 Czy żywy sphagnum jest właściwym podłożem dla darlingtonii? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 22 Marca 2008 Share Napisano 22 Marca 2008 Może być, ale wg mnie nie jest najlepszy bo nagrzewa się szybciej od torfu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 22 Marca 2008 Share Napisano 22 Marca 2008 Nagrzewanie to jedno ale zagłuszanie kłącza to druga sprawa. Jeśli już to suchy sphagnum. Wydaje mi się jednak, że użycie czystego torfu lub torfu z drobnym żwirkiem było by lepszym rozwiązaniem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi