Miecio Napisano 20 Maja 2008 Share Napisano 20 Maja 2008 1. Wsadz łyżkę po krawędzi doniczki i delikatnie podwarzaj aż wyjdzie muchołówka z torfem. 2. Jest to biała, płaska bulwa. 3. Możesz. 4. Najlepiej tak jest najwygodniej. Wsyp torf do doniczki postaw w podstawce z wodą destylowaną i jak zobaczysz że torf jest wilgotny wszadź roślinę. 5. Tu może coś będzie http://www.flytrap.pl/content/view/43/48/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1w0na Napisano 22 Maja 2008 Share Napisano 22 Maja 2008 (edytowane) ok, dzięki Jutro najprawdopodobniej pojade po torf do Leroy Merlin po tą 80 i musze ją w końcu przesadzić... Czy taka doniczka będzie ok dla muchołówki? Jak na wasze oko, czy moja roślinka dobrze się rozwija? 1 dzień 7 dzień (1 liść się rozwinął i 2 są w drodze ) Edytowane 22 Maja 2008 przez 1w0na Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 22 Maja 2008 Share Napisano 22 Maja 2008 Wg mnie wszystko w porządku, przyda ci się dodatkowa doniczka, bo korzystając z okazji mozesz rozdzielić roślinki, oprócz duzej jest conajmniej jedna mała, mozliwe że dwie Doniczka jest dobra, nowa też bedzie dobra Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1w0na Napisano 22 Maja 2008 Share Napisano 22 Maja 2008 Dzięki za szybką odpowiedz Zrobiłam mały błąd w tekście... nie wychodzą 2 nowe listki, a 3! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 22 Maja 2008 Share Napisano 22 Maja 2008 No to swietnie Btw fajna nalepka na doniczce (NIE) DOTYKAC (nie) przekarmiać? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1w0na Napisano 22 Maja 2008 Share Napisano 22 Maja 2008 Nie dotykać i nie dokarmiać A bo w rodzinie teraz wielkie zainteresowanie jest roślinką... co chwile ktoś podchodzi oglądać i chce dokarmić ;p Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1w0na Napisano 23 Maja 2008 Share Napisano 23 Maja 2008 (edytowane) nigdy wiecej przesadzania :D Uff... jak przeżyje muchołówka to... nie wiem, coś się wymyśli Była jedna bulwa, ale taka - warstwowa ;p Przez to odpadly mi 2 listki i wsadzilam je do płytkiej wody, bo z tego co czytałam to mogą się odbić i powstać nowe muchołówki. huh Edytowane 23 Maja 2008 przez 1w0na Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 23 Maja 2008 Share Napisano 23 Maja 2008 Lepiej wsadź białą częścią do ziemi i nakryj czymś dla zwiększenia wilgotności - to lepszy sposób niż wrzucenie do wody w przypadku muchołówek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1w0na Napisano 23 Maja 2008 Share Napisano 23 Maja 2008 Już się robi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1w0na Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 a ile czasu muszą być pod przykryciem? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hubu Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 Aż zobaczysz, że wyrastają nowe muchołówki. Jeśli się pojawią możesz stopniowo powiększać dziurki w nakryciu, a potem je całkowicie zdjąć. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi