Skocz do zawartości

Darlingtonia- Pomoc.

Rekomendowane odpowiedzi

karate albo inny, po prostu zapytaj sprzedawce. Jesli jest malo mozna zebrać. Jeśli masz zamiar ja przesadzać można obmyć pod bierzącą wodą lub przy pomocy sprezarki zdmuchnąć je.

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sądzę abyś musiał pryskać, skoro je zebrałeś. Akurat Sarracenie i Darlinktonia są łatwe do czyszczenia, bo wszystko w mig ręcznie można zrobić... Możesz jakąś wilgotną ściereczką przetrzeć, ale myślę, że nie ma konieczności.

Ja ręcznie usuwałem mszyce z pigmejek, to była masakra. Każda jedną wyciągać z podłoża, usuwac stare liście i spod każdego listka wygrzebywać mszyce... Masakra!!!

Odnośnik do odpowiedzi

• 3 weeks later...

Mniej wody, ewentualnie możesz podlać Topsinem, aczkolwiek kłóci się to z podsuszeniem i nie wiem czy dużo da.

Albo porównaj swoje objawy z tymi tu

http://nepenti.eu/forum/Darlingtonia-Calif...blem-t5535.html

Też całkiem możliwe i mniej więcej pasuje do opisu.

Odnośnik do odpowiedzi

Topsinem potraktowałem natychmiast gdy to zobaczyłem. Czytałem ten temat już kiedyś, ale to co jest u mnie to troszkę inaczej wygląda. Zobaczymy.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.