gad2000 Napisano 27 Lutego 2008 Share Napisano 27 Lutego 2008 Jakie gatunki polecacie dla początkującego ?Chciałbym je dać do terrarium z dzbankami w którym panują warunki:90% wilgotności 3 razy dziennie zraszanie dwie świetlówki po 18w. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koma Napisano 27 Lutego 2008 Share Napisano 27 Lutego 2008 Z tego co czytałem oplątwy nadają się do terarriów z wysoką jak i niską wilgotnością ( tylko trzeba je dobrać) Ja kupiłem losowe :-) Już tydzień żyją :-) Tą po której widziałem że nie oszczędza wody ( Tillandsia capitata peach) postawiłem niżej ( wyższa wilgotność) - jej liście zdawały się przypominać bromelie , drugą która oszczędzającą (na moje oko) wyżej (Tillandsia caput-medusae) :-) Też mam takie świetlówki. Nie wiem ja znalazłem tylko takie opisy : http://www.terrarium.com.pl/zobacz/oplatwa...landsia-76.html Ale niech ktoś doświadczony się jeszcze wypowie. P.S. zmień sobie linkowanie na eu :-) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gad2000 Napisano 28 Lutego 2008 Autor Share Napisano 28 Lutego 2008 Będę na giełdzie w poznaniu i zobaczę czy jakieś będą Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heimdall Napisano 28 Lutego 2008 Share Napisano 28 Lutego 2008 Ja też noszę sie z zamiarem kupna jakichś do terrarium Bohemica będzie miała wiele w ofercie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi