szerszen Napisano 3 Marca 2008 Share Napisano 3 Marca 2008 (edytowane) Chcialbym dowiedzieć sie wszystko o sadzeniu tych roślin, i czy gdy teraz jest marzec nasiona mogę trzymac w torfie, ciepłym miejscy czy muszę je wsadzić do lodówki i na ile. Czekam na odpowiedz. Z góry dziękuje. Edytowane 4 Marca 2008 przez koma Tragiczny sposób wyrażania myśli, zawarcie całego pytania w temacie :-) Usunąłem też złośliwe komentarze by dopisać ten. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marta Napisano 3 Marca 2008 Share Napisano 3 Marca 2008 Nie musisz ich wstawiać do lodówki. No chyba, że chcesz, żeby Ci coś wykiełkowało... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szerszen Napisano 3 Marca 2008 Autor Share Napisano 3 Marca 2008 (edytowane) A dokładnie ile czasu mam je tam trzymać i czy ważne jest to, żeby nasionka ustawić pod jakimś kątem. Edytowane 4 Marca 2008 przez koma "czymać", "kontem","warzny" i takie kwiatki.... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marta Napisano 3 Marca 2008 Share Napisano 3 Marca 2008 1. Jakieś 6-8 tygodni. 2. Nic nie wiem o ważności kątów. 3. Na litość boską, kup sobie słownik ortograficzny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szerszen Napisano 3 Marca 2008 Autor Share Napisano 3 Marca 2008 (edytowane) A to w lodówce będą kwitnąć czy dopiero gdy je wyjmę?a w lodówce mam je trzymac z torfem? Edytowane 4 Marca 2008 przez koma ... jak wyżej ... dramat Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marta Napisano 3 Marca 2008 Share Napisano 3 Marca 2008 Masz kwitnące nasiona? Pozazdrościć. Jeśli jednak chodzi Ci o kiełkowania, to zaczną kiełkować dopiero, gdy je wyjmiesz z lodówki. I masz je tam trzymac z torfem. Ponawiam punkt 3 z poprzedniego posta. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szerszen Napisano 3 Marca 2008 Autor Share Napisano 3 Marca 2008 a ten torf w lodówce ma byc wilgotny czy jest to obojetne ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marta Napisano 3 Marca 2008 Share Napisano 3 Marca 2008 Ma być wilgotny. Czytałeś coś w ogóle o roślinach mięsożernych? Cokolwiek? Oprócz słownika... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szerszen Napisano 3 Marca 2008 Autor Share Napisano 3 Marca 2008 tak i hoduje iny rodzaj a nasion jeszcze nigdy nie sadzilem ale dzieki za odpowiedzi a jeszcze jedno po wyciagnieciu z lodówki to po jakim czasie zakiełkują? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marta Napisano 3 Marca 2008 Share Napisano 3 Marca 2008 Nasion się nie sadzi. Nasiona się sieje. Czas ten zależy od jakości nasion i warunków (głównie ilość światła). Ogłoszenie parafialne z punktu 3 nadal aktualne. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szerszen Napisano 3 Marca 2008 Autor Share Napisano 3 Marca 2008 a nasiona mam polożyc na górna czesc torfu i leko wgnieść czy nam zasypac torfem a i w lodówce to tak samo maja leżec? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 3 Marca 2008 Share Napisano 3 Marca 2008 Na górną część, nie mogą być przysypane Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szerszen Napisano 3 Marca 2008 Autor Share Napisano 3 Marca 2008 A wciśnięte czy tak po prostu leżące i też chce wiedzieć czy w lodówce maja leżeć tak samo? ile czasu kielkuja po wyjeciu z lodówki? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marta Napisano 3 Marca 2008 Share Napisano 3 Marca 2008 Czy ja piszę niewyraźnie? A może po chińsku? A może jak jest coś napisane bez błędow ortograficznych, to nie rozumiesz? (z całym szacunkiem) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szerszen Napisano 4 Marca 2008 Autor Share Napisano 4 Marca 2008 (edytowane) A gdy wyjmę już z lodówki, to gdzie ja mam dać: do domu, na słońce, na balkon,czy gdzie? Edytowane 4 Marca 2008 przez koma nie piszemy, że rosiczki "wyją teras na slance", jak chodzi nam o koniec stratyfikacji ... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi