Border Napisano 8 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2008 Nareszcie u mojej Ventraty pojawiają się dzbanki . Wstawiłem doniczkę do podstawki z keramzytem, trochę częściej zraszam no i to wiosenne słoneczko :: . Jak wyrosną wrzucę zdjęcia. Mam takie pytanie czy do keramzytu też trzeba lać destylke czy może być z kranu albo przegotowana. W domku trochę suche powietrze mam i szybko mi schodzi woda z tej podstawki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marta Napisano 8 Kwietnia 2008 Share Napisano 8 Kwietnia 2008 Nie musi być destylka. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 8 Kwietnia 2008 Share Napisano 8 Kwietnia 2008 Nawet powiem, że nie m,a sensu lać tam destylki, minerały i tak nie parują a roslina nie pije tej wody. Jedyne co ma sens z nią robic to odstać żeby nie było chloru, bo on się ulatnia powoli przez pierwszy dzień z wody, ale też nie koniecznie. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Border Napisano 21 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2008 Ostatnio zaczęły się pojawiać ziemiórki koło mojego dzbanka. Będę go przesadzał do żywego mchu i nie wiem jak się ich pozbyć żeby potem nie okazało się że roślinka nie ma korzeni (przez te ziemiórki). Czy macie jakiś sprawdzony sposób? Lepiej będzie użyć chemikaliów czy opłukać korzenie?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 21 Kwietnia 2008 Share Napisano 21 Kwietnia 2008 Mech nie chroni przed ziemiórkami. Lepiej jest zastosować chemie niż płukać korzenie które często są mocno powrastane w różne elementy podłoża. Tak uprzedzając następne pytanie stosuje Diazol. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Border Napisano 21 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2008 Dzięki. Ja stosuje Polisect Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciejświderski Napisano 21 Kwietnia 2008 Share Napisano 21 Kwietnia 2008 Ja też używam Diazolu, choć na dzbankach akurat go nie próbowałem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi