Mati Napisano 7 Marca 2008 Share Napisano 7 Marca 2008 Mam sentyment do tej rosiczki gdyż jest moim pierwszym okazem i mam ją od 3 lat, ma albo raczej miał 24 cm wysokości owiniętej wokół wierzby. Problem pojawili się w poniedziałek kiedy to zauważyłem że liście na dwóch są jakby spalone. Czy jest to możliwe żeby słonce w marcu ja tak przypiekło?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 7 Marca 2008 Share Napisano 7 Marca 2008 Jeśli masz ją tak długo to raczej dobrze ja trzymałeś. Słońce to słonce (chyba) jak jest ładna pogoda to pali tak samo jak latem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M9o. Napisano 7 Marca 2008 Share Napisano 7 Marca 2008 A moze to gorące powietrze od kaloryferów wysuszyło roślinke ... Nie sądze by to marcowe słonce poparzyło rośline ... M-M2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati Napisano 9 Marca 2008 Autor Share Napisano 9 Marca 2008 Sami zobaczcie mimo moich wszelkich starań usnęła. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz Lesiuk Napisano 9 Marca 2008 Share Napisano 9 Marca 2008 (edytowane) Nie wyrzucaj jej, poczekaj, może odbić przy korzeniu. Edytowane 9 Marca 2008 przez Mariusz Lesiuk Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianus Napisano 9 Marca 2008 Share Napisano 9 Marca 2008 A doświetlałeś roślinę? Jeżeli tak to mogła się przypalić od świetlówki. Z moją D. madagascariensis tak było. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati Napisano 9 Marca 2008 Autor Share Napisano 9 Marca 2008 Obcinać broni boże mam nadziej ze jeszcze coś z boku wypuści, a roślin jeszcze nie doświetlam są na parapecie i to im musi starczyć. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi