Skocz do zawartości

Przedstaw Swoją Kolekcję -paulo09

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 42
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Warunki hodowli:

Temp: dzień 20-27, noc 15-20.

Wilgotność: 80-98%.

Zamgławianie foggerem rano i wieczorem.

Spryskiwane wodą 1-3 razy dziennie.

3 świetlówki 18w z tym ze jedna uruchamia się w południe (namiastka górowania słonecznego;) ).

Wszystko automat.

Odnośnik do odpowiedzi

Czy była by możliwość Paulo abyś zrobił mi dokładniejsze zdjęcia samego terrarium ?? Chodzi mi np o dekiel, o zamontowanie żarówek, o te "boczne wejście" . Proszę Cię o to gdyż sam chce kupić terrarium (na zamówienie), a twoje bardzo mi się podoba .

Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...

Ale psikus, mam identyczne terrarium(80x50x40?) i z tego co widzę te same świetlówki (oceanic colour i nature?) :P Najlepsze jest to że sam je wybrałem i wyposażyłem, aż jestem z siebie dumny bo widać że dobrze wybrałem :P

Wspaniała kolekcja. Dzbanki gniotą ;) Helki też. Całośc jest [beeep]iaszcza ;)

Mam pare pytań- widze nawilżacz ultradźwiekowy z allegro który planuje kupić- słyszałem opinie że wytwarzana para wodna jest tak drobna że nie wpływa znacząco na zwiekszenie wilgotnosci i tylko ładnie wygląda Jak to sie sprawdza w praktyce? Dodatkowo widze chyba higrometr exoterra- mam taki ale też po zakupie dowiedziałem sie że jest po prostu tragicznie niedokładny. Jak sie sprawdza? I czy dolny otwór wentylacyjny jest zatkany folią? oraz czy terrarium ma dostep do światła słonecznego? Moje nagrzało sie dzisiaj do prawie 30* (płd. okno) i będzie przeniesione do środka pokoju w najbliższym czasie ale domontuje jeszcze świetlówke "słoneczko". Jeszcze wrzuce zdjecie mojego, jak już tyle pytam to warto pokazać ;) (wspaniałe nie jest, dopiero faza bardzo rozwojowa.)

pozdrawiam i gratuluje kolekcji :D

HPIM3923.jpg

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.