paulo09 Napisano 8 Marca 2008 Share Napisano 8 Marca 2008 (edytowane) Edytowane 10 Marca 2008 przez paulo09 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmandi Napisano 8 Marca 2008 Share Napisano 8 Marca 2008 super terarium, piękne heliamfory :: może napiszesz jakie warunki panują w akwa ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 8 Marca 2008 Autor Share Napisano 8 Marca 2008 Warunki hodowli: Temp: dzień 20-27, noc 15-20. Wilgotność: 80-98%. Zamgławianie foggerem rano i wieczorem. Spryskiwane wodą 1-3 razy dziennie. 3 świetlówki 18w z tym ze jedna uruchamia się w południe (namiastka górowania słonecznego;) ). Wszystko automat. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 (edytowane) Możesz napisać jakie terrarium ma wymiary ?? Edytowane 16 Marca 2008 przez tomislav1ster Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 16 Marca 2008 Autor Share Napisano 16 Marca 2008 120x40x60 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 Sądzisz że akwa o wymiarach 80x40x45 będzie dobre ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 Każde będzie dobre, tylko mniej lub więcej roślin tam będziesz w stanie upchać Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 16 Marca 2008 Autor Share Napisano 16 Marca 2008 Tak jak powiedziała Szami mniej roślin mi już teraz brak miejsca:-) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 Czy była by możliwość Paulo abyś zrobił mi dokładniejsze zdjęcia samego terrarium ?? Chodzi mi np o dekiel, o zamontowanie żarówek, o te "boczne wejście" . Proszę Cię o to gdyż sam chce kupić terrarium (na zamówienie), a twoje bardzo mi się podoba . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 30 Marca 2008 Autor Share Napisano 30 Marca 2008 Mutant 1 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 30 Marca 2008 Autor Share Napisano 30 Marca 2008 La de filme z terra sorry za jakosc to tylko tel. http://rapidshare.com/files/103561293/20080329012.mp4.html Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xszymonx Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 ten mutant trochę nie wygląda tak jak powinien a można foto Dionaea muscipula Nepenti by Łukasz Kostiuk?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 podobno to ten mutant 1 czyli paulo juz wstawił Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 30 Marca 2008 Autor Share Napisano 30 Marca 2008 Bo jeszcze jest mało słońca:-) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sativ Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 Ale psikus, mam identyczne terrarium(80x50x40?) i z tego co widzę te same świetlówki (oceanic colour i nature?) Najlepsze jest to że sam je wybrałem i wyposażyłem, aż jestem z siebie dumny bo widać że dobrze wybrałem Wspaniała kolekcja. Dzbanki gniotą Helki też. Całośc jest [beeep]iaszcza Mam pare pytań- widze nawilżacz ultradźwiekowy z allegro który planuje kupić- słyszałem opinie że wytwarzana para wodna jest tak drobna że nie wpływa znacząco na zwiekszenie wilgotnosci i tylko ładnie wygląda Jak to sie sprawdza w praktyce? Dodatkowo widze chyba higrometr exoterra- mam taki ale też po zakupie dowiedziałem sie że jest po prostu tragicznie niedokładny. Jak sie sprawdza? I czy dolny otwór wentylacyjny jest zatkany folią? oraz czy terrarium ma dostep do światła słonecznego? Moje nagrzało sie dzisiaj do prawie 30* (płd. okno) i będzie przeniesione do środka pokoju w najbliższym czasie ale domontuje jeszcze świetlówke "słoneczko". Jeszcze wrzuce zdjecie mojego, jak już tyle pytam to warto pokazać (wspaniałe nie jest, dopiero faza bardzo rozwojowa.) pozdrawiam i gratuluje kolekcji Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi