szamanka Napisano 30 Marca 2008 Share Napisano 30 Marca 2008 Psikus, też takie mam, to chyba jeden z najfajniejszych modeli terrarium Tyko wymiarami się wszystkie różnią Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 31 Marca 2008 Autor Share Napisano 31 Marca 2008 Tak spelnia. Do mierzenia wilgotności mam hygrometr z sonda. U góry 3/4 otworó jest zaklejona ,a dolna wentylacja całkowicie. Nie mam problemów z pleśnią. Świetlówki osram fluora, sun glo, daylight. Terra jest przy oknie wschodnim ale sie nie nagrzewa az tak bardzo. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawien Napisano 31 Marca 2008 Share Napisano 31 Marca 2008 Witam. Paulo moglbys podać w przyblizeniu koszt takiego akwarium? Najlepiej jak bys te cene podał nie całosci tylko poszczególnych elementow zamontowanych w akwarium:) Pozdrawiam! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 31 Marca 2008 Autor Share Napisano 31 Marca 2008 Terra- 370zl Fogger- 50 Pleksi- 30 Uszczelki ,sylikon-40 Chłodzenie około 200 Zraszanie 200 Oświetlenie (świetlówki ,stateczniki,odbłyśniki, kable) około 170zl Urzadzenia pomiarowe 100zl Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawien Napisano 31 Marca 2008 Share Napisano 31 Marca 2008 I w takim akwarium mozesz zostawić roslinki na kilka dni urlopu bez opieki? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 31 Marca 2008 Autor Share Napisano 31 Marca 2008 Tak studiuje w Wawie ,a rosliny sa wTczewie czyli okolo 300km. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawien Napisano 31 Marca 2008 Share Napisano 31 Marca 2008 Piękna sprawa:) Jednak troche kosztowna Będe sie starał myśleć o takim czymś tylko troszke mniejszym I te Twoje roslinki ... Cudo! Pozdrawiam! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sativ Napisano 31 Marca 2008 Share Napisano 31 Marca 2008 Chłodzenie---> masz tam zamontowane ogniwa peltiera? z jakimś ciekawym obiegiem wody? Czy po prostu wentylatory? Widziałem pomysły żeby za pomocą ogniw peltiera obniżać temperaturę w terra do 12-15*C (dla górskich) ale jeszcze nie widziałem żeby ktoś na prawde tego używał... Pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 1 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2008 tak było coś takiego. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 1 Kwietnia 2008 Share Napisano 1 Kwietnia 2008 To paulo zaprezentuj jeszcze to chłodzenie bo jestem go ciekaw Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 1 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2008 Napisałem ,że było. Zostało wymontowane gdyż się zepsuło i nie było widocznych różnic we wzroście roślin. Były to 4 wężyki idace po bokach terra w których krążyła zimna woda. Co do reszty się ie wypowiem bo dziadek mi to zmontował. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 4 Lutego 2009 Autor Share Napisano 4 Lutego 2009 Nowe fotki dla rozruszania kości;-): Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 jedyne co przychodzi na myśl respekt Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gawien Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 Świetne ! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 wspaniałe rośliny Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi