janoz52 Napisano 9 Marca 2008 Share Napisano 9 Marca 2008 Kupiłem tą muchołówkę w Obi we Wrocku , i czy może być w tej ziemi z obi czy lepiej ją przesadzić Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M9o. Napisano 9 Marca 2008 Share Napisano 9 Marca 2008 (edytowane) NIE TEN DZIAŁ ... Mozesz przesadzić profilaktycznie ... ale skoro rośnie dobrze nie widze powodu ... BTW. Tematy z dnia na dzien sa coraz głupsze ... Przepraszam wiem ze to forum ale litości ... :: M-M2 Edytowane 9 Marca 2008 przez MichaU-M2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janoz52 Napisano 9 Marca 2008 Autor Share Napisano 9 Marca 2008 Po prostu nie wiem jak to się stało ale myślałem że wziąlem dział muchołówka, może strona przeskoczyła i włączyła się rosiczka.... Proszę o przeniesienie tematu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roszka Napisano 2 Kwietnia 2008 Share Napisano 2 Kwietnia 2008 Aby nie zaczynać nowego tematu: W sobotę 29marca kupiłam sobie muchołówkę red dragon. Jak sie okazało nie jest to jedna roślinka lecz w doniczce są co najmniej 3. Zastanawiam sie wobec tego czy przesadzić je już teraz czy dać im jeszcze trochę czasu na aklimatyzacje(są u mnie dopiero kilka dni)? Dodam, że wypuszczają one 2 pędy kwiatowe, zaczekać i dopiero po ich obcięciu je przesadzić czy to nie powinno zrobić większej różnicy? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M9o. Napisano 2 Kwietnia 2008 Share Napisano 2 Kwietnia 2008 (edytowane) Myśle ze nie ... obetnij pęd kwiatowy i przesadz ... później gdy ruszą ze wzrostem znowu zachamujesz go przesadzaniem ich do nowego podłoża ... Zrób to teraz bo poźniej będą ze sobą konkurować ... Nie powinno im zaszkodzić przesadzenie do nowego podłoża ... Oczywiście możesz obciąć pęd i poczekać az rośliny trochę odbiją, ale później znowu je ruszysz i będziesz czekać aż zaaklimatyzują sie do nowych warunków ... M-M2 Edytowane 2 Kwietnia 2008 przez MichaU-M2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roszka Napisano 2 Kwietnia 2008 Share Napisano 2 Kwietnia 2008 Hmm a mogę bez przeszkód obciąć pęd jeśli ma on ok 3 cm drugi ok1,5cm? czytałam zaleca sie dopiero jak ma ok 5cm? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M9o. Napisano 2 Kwietnia 2008 Share Napisano 2 Kwietnia 2008 Na muchołówkach sie nie znam, ale myśle ze nie powinno miec to wielkiego znaczenia ... Czy ma 3 czy 5 cm ... Obetnij jak najniżej tylko uważaj na stożek wzrostu ... BTW. Poczekaj z obcinaniem aż szamanka się wypowie ... M-M2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roszka Napisano 2 Kwietnia 2008 Share Napisano 2 Kwietnia 2008 Dziękuje za pomoc i czekam na wypowiedź szamanki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 2 Kwietnia 2008 Share Napisano 2 Kwietnia 2008 Czemu ja??? Pęd możesz obcinać jak tylko się pojawi, jak masz przesadzać to bym obcięła. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M9o. Napisano 2 Kwietnia 2008 Share Napisano 2 Kwietnia 2008 Dlaczego Ty ... ? 1. Szamanka ma zawsze racje ... 2. Jesli Szamanka nie ma racji patrz punkt pierwszy ... Sorry za OT. M-M2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 2 Kwietnia 2008 Share Napisano 2 Kwietnia 2008 Nie jestem jakimś duchem świętym ani wyrocznią Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xszymonx Napisano 2 Kwietnia 2008 Share Napisano 2 Kwietnia 2008 bo się znasz na roślinach, Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roszka Napisano 3 Kwietnia 2008 Share Napisano 3 Kwietnia 2008 bo się znasz na roślinach, Właśnie dlatego Dziękuję Wam za pomoc Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banderas Napisano 3 Kwietnia 2008 Share Napisano 3 Kwietnia 2008 Ja dam dużego plusika MichaU-M2 za drugiego linka, very nice !!! tego jeszcze nie widziałem Dzięki Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi