szerszen Napisano 13 Marca 2008 Share Napisano 13 Marca 2008 Witam mam pytanie jak rozmnozyc ta rosiczke. Cz da sie przez odciecie liscia? Prosze o podanie sposobow i ich opisania jak trzeba to zrobic... czekam na odp Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M9o. Napisano 13 Marca 2008 Share Napisano 13 Marca 2008 (edytowane) Nie "capenZis" tylko capensis ... to raz A dwa to na górze w prawym rogu jest taki napis "szukaj" warto go od czasu do czasu uzyć ... A co do tematu to głównie przez nasiona ... odkładanie sadzonek lisciowych jest mało skuteczne chodz oczywiscie możliwe jednak jest przy tym troszke zachodu ... Równiez starsze rośliny wypuszczają młode odrosty, które z czasem tworzą samodzielne rośliny ... To chyba najpopularniejsze sposoby roznmazania tej rosiczki ... BTW. Najbardziej skuteczne jest rozmnazanie za pomoca nasion ... EDIT: >>> http://nepenti.eu/forum/rosiczka-Tropikaln...iscia-t593.html M-M2 Edytowane 13 Marca 2008 przez MichaU-M2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szerszen Napisano 17 Marca 2008 Autor Share Napisano 17 Marca 2008 (edytowane) Dobra ja chce rozmnozyc jednak z liscia, a wiec chce sie dowiedziec czy jest potrzebny ukorzeniacz lub inne chemikalia Edytowane 17 Marca 2008 przez koma orty, pisz Ty czytelniej ;-) i "trz" to nie to samo co "cz" Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M9o. Napisano 17 Marca 2008 Share Napisano 17 Marca 2008 Przecież podałem Ci temat jak rozmnażać z lisci ... :glare: ^^^ M-M2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szerszen Napisano 18 Marca 2008 Autor Share Napisano 18 Marca 2008 Ok dzieki zamykajcie temat Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi