Chicken Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 moze mi ktoś powiedzieć czy to zgodne z prawem ?? kiełki capensisa juz mam bo brat ma paer takich roślin typu capensis itp. i mówi że udostępnił by te siewki do takich tzw. " badań " czy przeżyja czy nie muszę mieć pewno wiadomość . Z wyników takich podzielił bym się na formu gdzieś pod koniec wakacji jak bym miałe jeszcze troche nasion burmani albo alicea lub spatulata to też bym wysiał , mam także nasiona anglicy mógł bym takie sadzonki zanieść do lasu tylko napierw musi mi kotś powidzieć jakie warunki zastosowować do tego by te nasiona wykiełkowały. Prosił bym o dokładny opis Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 Takie same warunki jak capensis, jejku, anglice trzeba tylko dodatkowo przestratyfikować, czyli w sumie można po prostu nasion na zimę do lasu sypnąć Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 11 Maja 2008 Autor Share Napisano 11 Maja 2008 (edytowane) Czytałem że w okolicy Wolbromia występują torfowiska, był ktoś kiedyś na nich jeśli tak to czy występują tam jakieś owadożery? Czy na torfowiskach niskich występują jakieś owadożery. Edytowane 14 Maja 2008 przez koma Podobne pytania osobne wątki, scalone Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 11 Maja 2008 Share Napisano 11 Maja 2008 Polecał bym sie tam udać sfocic i opisać wyprawę Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 17 Maja 2008 Autor Share Napisano 17 Maja 2008 (edytowane) niedawno byłem na torfowisku w wolbromiu lecz nic nie znalazłem ponieważ torfowisko jest wysuszone Edytowane 18 Maja 2008 przez michcup Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 18 Maja 2008 Autor Share Napisano 18 Maja 2008 Dziś wybrałem się na torfowisko w Puszczy Dulowskiejhttp://www.jura.art.pl/pl/miejscow.php?go=dulowa, na tablicy informacyjnej przy torfowisku pisało że występuje tam rosiczka okrągłolistna lecz ja jej nie znalazłem.Oto kilka zdjęc proszę o komentarze Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barczykp Napisano 19 Maja 2008 Share Napisano 19 Maja 2008 A sprawdziałeś to torfowisko jak się wyjeżdża z Wolbromia do Olkusza (po lewej w brzózkach)? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michcup Napisano 19 Maja 2008 Autor Share Napisano 19 Maja 2008 Nie sprawdzałem przy brzózkach.Sprawdzałem przy takiej fabryce FTT Wolbrom http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%81opie%C5%84 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi