michcup Napisano 17 Marca 2008 Share Napisano 17 Marca 2008 Czym zmierzyc wilgotnośc powietrza? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marta Napisano 17 Marca 2008 Share Napisano 17 Marca 2008 Higrometrem. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koma Napisano 17 Marca 2008 Share Napisano 17 Marca 2008 Higrometrem. Eletroniczy lub mechaniczny, czasem połączony z termometrem . W każdym sklepie zoologicznym i na allegro. Tylko sprawdź zakres pracy. Mnie osobiście wkurzają te sprężynkowe i ich nie polecam I warto trochę poszukać bo widziałem duże rozbieżności cen za ten sam model. Ew. możesz na siłę wykombinować coś ambitnego no z 2 termometrów, ludzkiego włosa itp. ;-) No ale to raczej dla komandosa na polu walki a nie do mierzenia codziennie :-) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 18 Marca 2008 Share Napisano 18 Marca 2008 Koma ale to nie byle jakie włosy muszą być bo blondi ;P Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Capoeirista4 Napisano 19 Marca 2008 Share Napisano 19 Marca 2008 ja słyszałem że higrometr to tylko z końskiiego włosa sie robi. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 19 Marca 2008 Share Napisano 19 Marca 2008 To źle słyszałeś robi się z włosów ludzkich poddanych działaniu rożnych detergentów tak by się pozbyć tłuszczu. Najlepiej jeśi to są włosy pochodzące od ludzi z blond włosami jak najjaśniejszymi. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 19 Marca 2008 Share Napisano 19 Marca 2008 Ja kupiłem mechaniczny na giełdzie za 9 zł, ale powiem że nie daje dokładnych pomiarów. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 19 Marca 2008 Share Napisano 19 Marca 2008 W Obi są całkiem fajne razem z termometrem za 15 zł Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 19 Marca 2008 Share Napisano 19 Marca 2008 Miałem taki z Obi w terra przeżył miesiąc. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 19 Marca 2008 Share Napisano 19 Marca 2008 I co mu się stało? Mój się na razie dobrze czuje. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koma Napisano 19 Marca 2008 Share Napisano 19 Marca 2008 I co mu się stało? Mój się na razie dobrze czuje. Ja mam taki z sondą na kabelku elektroniczny, ma jedną zaletę nie świruje po przekroczeniu zakresu i szybko reaguje, mechaniczny raz chyba dostał wilgoci do środka i jest do wyrzucenia -- badziewie. A tak elektronika jest poza terrarium. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paulo09 Napisano 19 Marca 2008 Share Napisano 19 Marca 2008 Dokładnie tak jak napisał koma- zwariował. Teraz też mam z sondą ,kupiłem za 40zł na allegro. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi