Gość BartoszW Napisano 20 Marca 2008 Share Napisano 20 Marca 2008 Skolilaj napisał: Czy tak może być? Zdaje mi się że szamanka miała inny worek na myśli ;-) Coś typu woreczka takiego spożywczego ;-) Albo polecam folie do pieczenia ;] ładna przeźroczysta Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 20 Marca 2008 Share Napisano 20 Marca 2008 No zdaje mi się, że masz ten białawy woreczek, odpowiedniejsza by była jasna folia. Możesz zrobić prowizoryczne terra z folii do kanapek i patyczków. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skolilaj Napisano 21 Marca 2008 Autor Share Napisano 21 Marca 2008 To jest woreczek śniadaniowy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 (edytowane) No to nie jest najgorzej, aczkolwiek są lepsze rodzaje folii. Pozwolę sobie pokazać małe porównanie 1- folii do kanapek/pieczenia, 2- woreczek śniadaniowy, 3- worek z marketu Edytowane 21 Marca 2008 przez szamanka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skolilaj Napisano 21 Marca 2008 Autor Share Napisano 21 Marca 2008 (edytowane) Znalazłem coś idealnego. Jest tak przezroczysty jak folia do kanapek tyle, że to "woreczek do mrożenia". Edit: Takie pytanie nie dotyczące tematu: Jak pryskacie swoje roślinki, żeby nie pryskać po szybie? Zawsze kiedy pryskam cała szyba mokra... ;\ Edytowane 21 Marca 2008 przez Skolilaj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 Ja pryskam po szybie i sie niczym nie przejmuje Jak nie chcesz mieć mokrej to pryskaj w inną stronę Woreczek jest teraz świetny. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skolilaj Napisano 21 Marca 2008 Autor Share Napisano 21 Marca 2008 Aha nie zauważyłem... Jakieś 5 tygodni temu zacząłem pryskać destylką (wcześniej deszczówką), zauważyłem, że po niej nie zostają "ślady" na szybach... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 Kwestia czystości wody Destylka jest praktycznie całkiem pozbawiona minerałów i wszelkich związków chemicznych poza tlenkiem wodoru, więc nie ma co zostać na szybie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Border Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 Ja pryskam tak jakby do góry, wtedy te kropelki spadają jak deszcz i tylko troszke spada na szybę. Dzięki za te wiadomości przydadzą mi się bo sam planuje przyciąć moją roślinkę. Wybujała mi w zimę bo jeszcze doświetlania nie załatwiłem. Mam nadzieje, że uda mi sie ukorzenić sadzonkę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skolilaj Napisano 1 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2008 Teraz tak to wygląda: Razem z dzbankiem w folii jest torfowiec. Na folii cały czas są kropelki a nawet czasami tak się paruje ze w ogóle przez nią nic nie widać. Torfowiec tak podniósł wilgotność, że zaprzestałem pryskania. Światełka teraz też ma duużo. Jak potem rozpoznam, że się ukorzenił? I po około jakim czasie w takich warunkach. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 1 Kwietnia 2008 Share Napisano 1 Kwietnia 2008 Raczej nie poznasz bo ukorzeniane dzbaneczniki rosną cały czas. Ventrata powinna się dosyć szybko ukorzenić. Uważaj tylko by go nie ugotować na słonku Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skolilaj Napisano 1 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2008 W takich warunkach to ok. miesiąca? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi