Skocz do zawartości

Nepenthes Ventrata

Skolilaj

Rekomendowane odpowiedzi

Gość BartoszW
  Skolilaj napisał:
Czy tak może być?

Zdaje mi się że szamanka miała inny worek na myśli ;-) Coś typu woreczka takiego spożywczego ;-) Albo polecam folie do pieczenia ;] ładna przeźroczysta

Odnośnik do odpowiedzi

• Odpowiedzi 41
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

No to nie jest najgorzej, aczkolwiek są lepsze rodzaje folii. Pozwolę sobie pokazać małe porównanie 1- folii do kanapek/pieczenia, 2- woreczek śniadaniowy, 3- worek z marketu

post-1583-1206092045_thumb.jpg

Edytowane przez szamanka
Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem coś idealnego. Jest tak przezroczysty jak folia do kanapek tyle, że to "woreczek do mrożenia".

post-2812-1206103273.jpg

Edit:

Takie pytanie nie dotyczące tematu:

Jak pryskacie swoje roślinki, żeby nie pryskać po szybie? Zawsze kiedy pryskam cała szyba mokra... ;\

Edytowane przez Skolilaj
Odnośnik do odpowiedzi

Kwestia czystości wody :) Destylka jest praktycznie całkiem pozbawiona minerałów i wszelkich związków chemicznych poza tlenkiem wodoru, więc nie ma co zostać na szybie

Odnośnik do odpowiedzi

Ja pryskam tak jakby do góry, wtedy te kropelki spadają jak deszcz i tylko troszke spada na szybę. Dzięki za te wiadomości przydadzą mi się bo sam planuje przyciąć moją roślinkę. Wybujała mi w zimę bo jeszcze doświetlania nie załatwiłem. Mam nadzieje, że uda mi sie ukorzenić sadzonkę.

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz tak to wygląda:

post-2812-1207067366.jpg

Razem z dzbankiem w folii jest torfowiec. Na folii cały czas są kropelki a nawet czasami tak się paruje ze w ogóle przez nią nic nie widać. Torfowiec tak podniósł wilgotność, że zaprzestałem pryskania. Światełka teraz też ma duużo. Jak potem rozpoznam, że się ukorzenił? I po około jakim czasie w takich warunkach.

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.