paulo09 Napisano 20 Marca 2008 Share Napisano 20 Marca 2008 Drodzy forumowicze chciałbym się od was dowiedzieć ile byli byście w stanie zapłacić za wymienione poniżej rośliny: D.M. all red D.M. regular D.M. dingleys giant D.M. south west giant H. minor H.hipsidia H.pulchela S. flava S.Scarlet Belle S.leucophylla Cephalotus giant Cephalotus follicularis Darlingtonia californica giant form Przyjmijmy ,że wszystkie rośliny są dorosłe:-) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 20 Marca 2008 Share Napisano 20 Marca 2008 Nie mam w zwyczaju kupować dorosłych roślin, bo zazwyczaj mają dosyć wysokie ceny. Za muchołowki nie więcej niż 20zł, kapturnice do 30, kobra i cefalotus do 50. Nie ważne, że metr wysokości i takietam. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xszymonx Napisano 20 Marca 2008 Share Napisano 20 Marca 2008 dorosłe muchołowki 25zł (regural 15) kapturnice 30 cefalotus 40 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nesprim Napisano 20 Marca 2008 Share Napisano 20 Marca 2008 Na kultywarach muchołówek i kapturach się niezbyt znam więc co do ceny się nie wypowiadam bo większość nazw mi niewiele mówi. Helki tak za 30-60 w zależności od gatunku(nie, 60 nie za minora )za cefala gianta 50-60 podobnie jak za kobrę, za zwykłego cefala z 40( kiedyś myślałem, że ciężko się je rozmnaża ale jak w przeciągu połowy roku z 1 zrobiło mi się 6 to zmieniłem zdanie i uważam, że ich ceny w sklepach i od prywatnych hodowców są zawyżone) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 paulo cen nie podam ale wiem ze w polsce sie sprzedac nie oplaca Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P.K. Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 nie lepiej porównać ceny z sprzedawcami? ps. Chyba nie da się dobrze dopasować ceny.... wszystko zależy czy dużo się "nacharatasz" żeby coś uzyskać nie można patrzeć zawsze na to ,że coś ktoś ma tanio to trzeba jeszcze trochę spuścić żeby się sprzedało Cena powinna być dopasowana do rozmiaru i stanu przedmiotu. Poza tym istnieje coś takiego jak podaż i popyt to też wpływa na sukces w handlu ps2. [guote] paulo cen nie podam ale wiem ze w polsce sie sprzedac nie oplaca [/guote] To wcale nie jest powiedziane czy się opłaci czy nie. Jeśli czegoś nie ma w Polsce to można czasem uzyskać lepszą cenę ps3. Na forum 90% userów to Ci przed 18 rokiem życia. Nikt bez stałego dochodu nie zapłaci wygórowanej kwoty za parę liści jeśli nawet wie że jest warto bo drugiej okazji może nie być Edit:.....aha i jeszcze jedno...nie powinno się pytać ile daje kupujący tylko wystawić za tyle ile się chce dostać i nie iść na kompromis jak ktoś coś będzie chciał mieć to na bank kupi prędzej czy później Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heimdall Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 Zestem w stanie dać za muchołówki max 50 zł, za heliamfory do 100, a kapturnic i cefalów nie hoduję Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nepenthes Napisano 26 Marca 2008 Share Napisano 26 Marca 2008 Minor - 35 zł, hispida - 40 zł, pulchella - 55 zł, cefalotus - 40zł, cefalotus giant - 55 zł. Inne rośliny mnie nie interesują Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi