sativ Napisano 20 Marca 2008 Share Napisano 20 Marca 2008 Witam. Zimowałem mojego regulara na strychu, niedawno przeniesony do domu pod sztuczne światło. Podczas zimowania straciła wszystkie liście, ale wolałem juz to niż kiszenie jej w lodówce (nie mam za dobrych warunków do zimowania) Problem w tym że... Od razu ładnie odbiła, pełno nowych zalążków liści i... 3 pędy kwiatowe... Zostawić je czy obciąć? ktoś już miał taki problem? pozdrawiam Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nesprim Napisano 20 Marca 2008 Share Napisano 20 Marca 2008 Zależy czy są duże. Jeżeli tak to i tak już zmęczyły roślinę i można je zostawić. Ja jednak radziłbym obciąć bo 3 pędy kwiatowe dla muchołówki świeżo po zimowaniu to lekka przesada... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moof Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 Zdecydowanie obciąć. Jeżeli są 3 pędy kwiatowe to znak, że są tam już co najmniej 3 muchołówki. Gdy roślina trochę już odbije to można będzie je rozsadzić. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sativ Napisano 21 Marca 2008 Autor Share Napisano 21 Marca 2008 Po dokładnych oględzinach- naliczyłem 5. Dzieki za pomoc Obcięte. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi