ArturP Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 Tak się złożyło, ze moja muchołówka zakwitła. Sam się zdziwiłem bo zmarniała podczas zimowania. Mam pare pytań: Gdzie pojawią się nasiona? Kiedy się pojawią? Czy jak narazie wszystko dobrze? Czy to odpowiednio, ze płatki kwiatów zwijają się i czernieją po jakimś czasie? Czy będę musiał strayfikowac nasiona po zebraniu ich? Czy stratyfikacja coś da przy tak swieżych odrazu wysianych nasionach? Prosze o odpowiedź. Załączam zdjęcie: Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 (edytowane) A zapyliłeś? Bo jak nie to nie będzie wogle nasion. To że płatki zwijają się i czernieją znaczy że kwiatek przekwita A tak btw kwitnienie nawet kiedy roślina jest marna nie jest niczym niezwykłym u muchołówki, po prostu za cenę swojego zycia chce przekazać dalej swoje geny w postaci nowych muchołówek. Edytowane 21 Marca 2008 przez szamanka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 21 Marca 2008 Autor Share Napisano 21 Marca 2008 (edytowane) Wziąłem pędzelek, pomachałem w każdym kwiatku, troche dmuchnąłem tu i tam.. Wystarczy? Zobaczymy. Ile może być nasion, kto odpowie na te pytania? Edytowane 21 Marca 2008 przez Drosera capensis Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 21 Marca 2008 Share Napisano 21 Marca 2008 http://www.rośliny-owadożerne.pl/forum/pyt...asion-t586.html Tu jest instrukcja. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi