ziom567 Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 (edytowane) Witam Czy na załączonych niżej zdjęciach jest wszytko ok? Czy torf nie jest za mokry? oczywiście zdjęcia są robione na ziemi bo an parapecie jest słońce i by nie wyszły. Doniczka stoi ranem na wschodnim po południu na zachodnim parapecie bo nie mam popołudniowego. Co robię źle czy coś jest nie tak ? Jak co to mówicie potem będę wysyłał resztę fotek jak wykiełkują a mam nadzieje wielką ze wykiełkują. Fotki: Edytowane 28 Marca 2008 przez ziom567 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 Jakiego torfu używasz? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziom567 Napisano 28 Marca 2008 Autor Share Napisano 28 Marca 2008 Torf kwaśny 4, 4,5 pH w ogrodniczym kupiłem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
august Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 o ile sie nie mylę najlepszy jest torf o 3-3.5pH Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ziom567 Napisano 28 Marca 2008 Autor Share Napisano 28 Marca 2008 podobno rosiczki rosną do 5 ph torf to prawda? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cephalotus Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 Ziom, jesteś prawdziwy Ziom... To co pokazałeś nie przypomina nawet trochę torfu. To jest jakaś ziemia, czy jakaśą torfowa mieszanka, ale NIGDY torf. Wywal to, bo zniszczysz każą owadożerną roślinę jaką w tym posadzisz. Poproś CZYSTY, KWAŚNY TORF, BEZ DODATKÓW. Ja tam widzę jakąś korę, piasek... Weź wywal to. PH podłoża nie jest tak ważne, jak sam brak minerałów w podłożu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi