Skocz do zawartości

Pęd Kwiatowy, Poczatki Formowania

PioFer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zaowarzylem u mojej D. m. 'cup trap' ze zaczyna wypuszczac ped kwiatowy. Ma juz ok. 2cm wiec jest jeszcze malutki. W zwiazku z tym mam pytanie czy zostawic ten ped czy uciac ?. Jest poczatek wiosny, roslinka 3 tyg. po zimowaniu. Za niedlugo mam zamiar przesadzic muchlowke i nie wiem czy nie odbiłoby sie to niekorzytnie na pedzie kwiatowym jesli bym go zostawil.

Ponizej zamieszczam zdjecie jak to wyglada.

dsc01935zm3.jpg

Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedz.

Edytowane przez PioFer
Odnośnik do odpowiedzi

Hej

O tej porze roku roslinki maja niedobory swiatła to zimowaniu a teraz sa jeszcze pochmurne dni ale juz sie powoli robi cieblutko i swiatła dużo w mnie dzis swieciło od rana do wieczora :P

Pozdrawiam Kiep :)

Odnośnik do odpowiedzi

Roślina ma duże szerokie liście i małe pułapki - to objawy niedoboru.

Mówię obetnij drugi raz, bo cup trap chyba nie jest odmianą rozmnażającą się przez nasiona :) lepiej obciąć, po takiej operacji muchołówki zwykle się dzielą

Odnośnik do odpowiedzi

Te pulapki zaczynaja dopiero sie rozwijac wiec moze jeszcze urosna. Zamieszcze dzis zdjecia lisci owadorzernych aby mozna bylo stwierdzic na 100% czy to niedobor. Pęd utne tak jak radzila szamanka, tylko teraz pozostaje pytanie czy uciac sam pak czy caly ped tuz u nasady?

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.