Skocz do zawartości

Problem

Chicken

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , mam pewien problem z katurnicami a mianowicie s x farnhami po zimowaniu wytwarza mi ciękie kielichy i nie są one zakończone że tak powiem kapturkiem . Co może być przyczyną ?? prosze o rady bo inne mi dobrze rosną w takich samych warunkach a te nie zbyt dobrze :/

Odnośnik do odpowiedzi

no mniej wiecej niby nie doświetlam ale nawet podczas zimowania ładne rosły kiedy było mało światła wiec nie wiem

Przydało by się zdjęcie ale ja również stawiam na zbyt małą ilość światła - u mnie zawsze u kapturnic objawia się to wypuszczaniem takich liści.

Odnośnik do odpowiedzi

• 4 weeks later...

Kurcze, no niby brak światła, ale popatrzcie na moja kapturnice raczej x Moorei:

3fe23bb8e0d6682em.jpg

Mocno czerwona od słońca i dalej te płaskie liście...

Nowe przyrosty też non-stop na słońcu i też płaskie.

c084411bc40fcb69m.jpg

Jeszcze więcej światła potrzebuje ?

Odnośnik do odpowiedzi

• 4 weeks later...

mam kilkadziesiat kapturnic po ostrym zimowaniu i wszystkie narazie takie liscie wypuszczaja. to jest normalne po zimowaniu. najczesciej tez wszystkie stare usychaja - w zaleznosci od ostrosci zimowania i jakosc roslin. mi stare liscie zostaly tylko na 3 kapturnicach od ( uwaga reklama ) marroma ;)

pozdro

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.