Chicken Napisano 1 Kwietnia 2008 Share Napisano 1 Kwietnia 2008 Witam , mam pewien problem z katurnicami a mianowicie s x farnhami po zimowaniu wytwarza mi ciękie kielichy i nie są one zakończone że tak powiem kapturkiem . Co może być przyczyną ?? prosze o rady bo inne mi dobrze rosną w takich samych warunkach a te nie zbyt dobrze :/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 1 Kwietnia 2008 Share Napisano 1 Kwietnia 2008 (edytowane) Chodzi o cienkie, płaskie liście? Ja jednak typuje zbyt mało światła. Niektóre gatunki kapturnic wymagają go naprawdę sporo. Edytowane 1 Kwietnia 2008 przez marrom Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chicken Napisano 1 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2008 no mniej wiecej niby nie doświetlam ale nawet podczas zimowania ładne rosły kiedy było mało światła wiec nie wiem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fly guy Napisano 1 Kwietnia 2008 Share Napisano 1 Kwietnia 2008 no mniej wiecej niby nie doświetlam ale nawet podczas zimowania ładne rosły kiedy było mało światła wiec nie wiem Przydało by się zdjęcie ale ja również stawiam na zbyt małą ilość światła - u mnie zawsze u kapturnic objawia się to wypuszczaniem takich liści. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chicken Napisano 1 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2008 (edytowane) sam juz nie wiem mam nadzieje że masz racje Aha daję zdjecia kapturnicy Edytowane 1 Kwietnia 2008 przez Chicken Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 1 Kwietnia 2008 Share Napisano 1 Kwietnia 2008 Zdecydowanie za mało światła. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczympek Napisano 30 Kwietnia 2008 Share Napisano 30 Kwietnia 2008 Kurcze, no niby brak światła, ale popatrzcie na moja kapturnice raczej x Moorei: Mocno czerwona od słońca i dalej te płaskie liście... Nowe przyrosty też non-stop na słońcu i też płaskie. Jeszcze więcej światła potrzebuje ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miecio Napisano 30 Kwietnia 2008 Share Napisano 30 Kwietnia 2008 No bo to są nowe liście i one tak rosną. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczympek Napisano 24 Maja 2008 Share Napisano 24 Maja 2008 Nowe - masz na myśli po zimowaniu ? Czy nowe jako nowe przyrosty i zawsze takie będą? Bo jak mają być takie paskudne mimo, że są 24/7 na dworze, to ja podziękuje. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Josyn Napisano 24 Maja 2008 Share Napisano 24 Maja 2008 mam kilkadziesiat kapturnic po ostrym zimowaniu i wszystkie narazie takie liscie wypuszczaja. to jest normalne po zimowaniu. najczesciej tez wszystkie stare usychaja - w zaleznosci od ostrosci zimowania i jakosc roslin. mi stare liscie zostaly tylko na 3 kapturnicach od ( uwaga reklama ) marroma pozdro Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marrom Napisano 24 Maja 2008 Share Napisano 24 Maja 2008 A ciesze się bardzo z dobrej kondycji roślin Nic nie hartuje roślin jak hodowla na dworze. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi