tomislav1ster Napisano 1 Kwietnia 2008 Share Napisano 1 Kwietnia 2008 Czym dokarmiacie swoje dzbanki ?? Ponoć nie jest to konieczne, ale działa jak nawóz. Ja dokarmiam pinkami (larwy much - przynęta wędkarska), ale nie jestem pewien czy dzbanki je trawią, za każdym razem gdy dzbanek uschnie pinka która wrzuciłem wyglądała identycznie jak w chwili wrzucenia do dzbanka . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 1 Kwietnia 2008 Share Napisano 1 Kwietnia 2008 (edytowane) Moje po prostu po pewnym czasie opadają na dno i tworzy się wokół nich taki białawoprzeźroczysty kokon. Weź wyjmij którąś pinkę i rozgnieć żeby sprawdzić co się z nią stało Edytowane 1 Kwietnia 2008 przez szamanka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skolilaj Napisano 1 Kwietnia 2008 Share Napisano 1 Kwietnia 2008 http://www.flytrap.pl/content/view/27/68/ Tutaj masz pełną odpowiedź na swoje pytanie... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciejświderski Napisano 12 Kwietnia 2008 Share Napisano 12 Kwietnia 2008 Ja nie dokarmiam i nie narzekam na brak wzrostu ani inne nieporządane objawy. Moim zdaniem nie jest to konieczne. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Border Napisano 13 Kwietnia 2008 Share Napisano 13 Kwietnia 2008 Na kilku stronach czytałem, że ludzie dokarmiają swoje dzbanki pyłkiem kwiatowym. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z takim pożywieniem dla roślin ?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislav1ster Napisano 14 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2008 Ja słyszałem o dokarmianiu młodych rosiczek pyłkiem kwiatowym . Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tihcio Napisano 14 Kwietnia 2008 Share Napisano 14 Kwietnia 2008 To znaczy ze pylek ma wielka wartosc energentyczna, nie? Po co by pszczoly z niego robily miod w takim razie? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Border Napisano 14 Kwietnia 2008 Share Napisano 14 Kwietnia 2008 Miodek z tegoco wiem to z nektaru kwiatowego jest. Pyłek to im się do odnóży przykleja. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 14 Kwietnia 2008 Share Napisano 14 Kwietnia 2008 Pyłek to komórki rozrodcze roślin, muszą mieć spore zapasy energii i mnóstwa innych substancji z innego powodu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi