Skocz do zawartości

Poczatek;]

lolek16

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM:

Dzis mi doszła sadzonka muchołówki dostałem również ziemię i mało doniczkę, posadziłem roślinkę i wlałem wodę do pjemniczka pod doniczką.

co teraz mogę robić??;> stoi na parapecie od strony wschodniej:D nie wiem czy cos przy niej robić czy czekac aż urośnie??

Odnośnik do odpowiedzi

Lac wodę destylowaną do podstawka, postawic na południowym parapecie jeśli posiadasz i pilnować by podłoże nigdy nie wyschło, zazwyczaj robi się dzień przerwy kiedy woda wyschnie i dopiero na drugi dzień leje z powrotem wodę do podstawka :)

Odnośnik do odpowiedzi

Musi być woda destylowana ... No chyba ze chcesz kupić nową muchołówkę ...

W sumie to ja w lecie leje w swoje tłustosze deszczówkę ... Rosną genialnie ... Ale to juz jest kwestia zanieczyszczenia atmosfery ...

EDIT ...

M-M2

Edytowane przez MichaU-M2
Odnośnik do odpowiedzi

dzięki wielke:):) czyli jutro wyprawa po wodę destylowana;/

edit:

ciekaw jestem ile jeszcze muszę czekac by roślinka ładnie sie wybarwiła i ''nabrała na siebie''

Edytowane przez lolek16
Odnośnik do odpowiedzi

czyli przesadzic ja w wieksza doniczke?? jak kupywałem roślinke dostałem specjalny torf ale mało mi go zostało;/ musze kupic specjalny torf do muchołówek i dopiero;/

EDIT:

Ale mam jeszcze jakoms ziemie w domu do kwiatków pojde sprawdzic jaka to i zaraz napisze:)

Edytowane przez lolek16
Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.