lolek16 Napisano 3 Kwietnia 2008 Share Napisano 3 Kwietnia 2008 WITAM: Dzis mi doszła sadzonka muchołówki dostałem również ziemię i mało doniczkę, posadziłem roślinkę i wlałem wodę do pjemniczka pod doniczką. co teraz mogę robić??;> stoi na parapecie od strony wschodniej:D nie wiem czy cos przy niej robić czy czekac aż urośnie?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 3 Kwietnia 2008 Share Napisano 3 Kwietnia 2008 Lac wodę destylowaną do podstawka, postawic na południowym parapecie jeśli posiadasz i pilnować by podłoże nigdy nie wyschło, zazwyczaj robi się dzień przerwy kiedy woda wyschnie i dopiero na drugi dzień leje z powrotem wodę do podstawka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M9o. Napisano 3 Kwietnia 2008 Share Napisano 3 Kwietnia 2008 (edytowane) Warto czasem zajrzeć do takich działów ... >>> http://rosliny-owadozerne.pl/forum/Mucholo...ionaea-f45.html >>> http://rosliny-owadozerne.pl/forum/index.p...ticle&id=20 EDIT ... M-M2 Edytowane 3 Kwietnia 2008 przez MichaU-M2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek16 Napisano 3 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2008 Musi byc to woda destylowana?? ja wlałem wodę którą podlewam wszystkie kwiatki jakie mam w domu!! ta woda stoi około 1,5 tygodnia nie ruszana:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 3 Kwietnia 2008 Share Napisano 3 Kwietnia 2008 Powinna być, inaczej odkwasisz i zamineralizujesz podłoże a tego muchołówki nie lubią. Od biedy może być przegotowana i odstana, ale tylko wolniej daje ten efekt. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M9o. Napisano 3 Kwietnia 2008 Share Napisano 3 Kwietnia 2008 (edytowane) Musi być woda destylowana ... No chyba ze chcesz kupić nową muchołówkę ... W sumie to ja w lecie leje w swoje tłustosze deszczówkę ... Rosną genialnie ... Ale to juz jest kwestia zanieczyszczenia atmosfery ... EDIT ... M-M2 Edytowane 3 Kwietnia 2008 przez MichaU-M2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek16 Napisano 3 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2008 (edytowane) dzięki wielke:) czyli jutro wyprawa po wodę destylowana;/ edit: ciekaw jestem ile jeszcze muszę czekac by roślinka ładnie sie wybarwiła i ''nabrała na siebie'' Edytowane 3 Kwietnia 2008 przez lolek16 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek16 Napisano 3 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2008 (edytowane) a czy nic sie nie stanie jak dziś wlałem zwykłą odstana wodę?? Edytowane 3 Kwietnia 2008 przez lolek16 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 3 Kwietnia 2008 Share Napisano 3 Kwietnia 2008 Raz nie powinien mieć jakichś bardzo dużych następstw. Co do wybarwienia na słoneczko ją i szybciutki się zarumieni Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek16 Napisano 3 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2008 pewnie za rok moja Muchołówka bedzie juz wmiere duża... mam zamiar kupić sobie jakies inne roślinki ale najpierw musze sie sprawdzić z TYM maleństwem... Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 3 Kwietnia 2008 Share Napisano 3 Kwietnia 2008 No to powodzenia życzę I poczytaj najpierw o wymaganiach albo zapytaj zanim kupisz roślinę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek16 Napisano 4 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2008 woda destylowana juz zakupiona:) teraz tylko czekac na efekty:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek16 Napisano 6 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2008 MAM jeszcze takie pytanko:) moja roślinka ma coś około 1,5 cm:) jest w bardzo malutkiej doniczce ;/ kiedy najlepiej przesadzić roślinke?? POZDRAWIAM Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M9o. Napisano 6 Kwietnia 2008 Share Napisano 6 Kwietnia 2008 Najlepiej jest przesadzać rosliny na wiosne czyli teraz ... M-M2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek16 Napisano 6 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2008 (edytowane) czyli przesadzic ja w wieksza doniczke?? jak kupywałem roślinke dostałem specjalny torf ale mało mi go zostało;/ musze kupic specjalny torf do muchołówek i dopiero;/ EDIT: Ale mam jeszcze jakoms ziemie w domu do kwiatków pojde sprawdzic jaka to i zaraz napisze:) Edytowane 6 Kwietnia 2008 przez lolek16 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi