Lukasz_Nepenti Napisano 6 Kwietnia 2008 Share Napisano 6 Kwietnia 2008 dokup sobie d capensis na poczatek. Ona zdecydowanie szybciej rosnie i jest chyba najladniejsza i najwieksza rosiczka dla poczatkujacych. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek16 Napisano 6 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2008 MYśle ze kupie ale narazie zajme sie moja muchołówka:) planyje załozyc mała chodowle roślinek OWADOŻERNYCH:) wiec ta rosiczka tez znajdzie sie w mojej chodowli;] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M9o. Napisano 6 Kwietnia 2008 Share Napisano 6 Kwietnia 2008 ... "hodowla" Zadne "ziemie ogrodnicze" ... Czysty, kwaśny torf ew. dodatek prlitu lub piasku ... M-M2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek16 Napisano 6 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2008 (edytowane) Ziemie którą mam w domu to PH 5-6... nadaje sie dla muchołówki (podkreślam mam jeszcze troszke specjalnego torfu do muchołówki:) EDIT: sorki za błedy:P:P (dysortografik) Edytowane 6 Kwietnia 2008 przez lolek16 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M9o. Napisano 6 Kwietnia 2008 Share Napisano 6 Kwietnia 2008 NIE !! Pisałem ze ma być czysty, kwasny torf (pH ~ 3,5 ... ) ew. troche perlitu/piasku ... M-M2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek16 Napisano 6 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2008 Ok dzieki wielkie:) PZDR:) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
august Napisano 6 Kwietnia 2008 Share Napisano 6 Kwietnia 2008 (edytowane) zwykla ziemia sie nie nadaje,torf dostepny w wiekszosci sklepow ma ph 4-4.5 a najodpowiedniejsze jest ph3-3.5,jak sie orientuje to wiekszosc forumowiczow nie poleca tego pierwszego torfu sorki,ze powtarzam odpowiedz ale komp mi nie wyswietlil ostatnich postow Edytowane 6 Kwietnia 2008 przez august Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek16 Napisano 6 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2008 ok juz znalazłem cos na allegro:p tylko te przesyłki mnie dobijaja;/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek16 Napisano 6 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2008 a dawac jakies małe owady mojej MALUTKIEJ muchołówce?? ( pułapki cos około 1cm nawet troszke mniej) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M9o. Napisano 6 Kwietnia 2008 Share Napisano 6 Kwietnia 2008 Naucz sie edytować posty ... Jeśli masz to możesz jej podać ... Tylko musi być żywy ... Pewnie najlepsze byłyby owocówki ... ale trudno je złapać żywe ... M-M2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alalunia Napisano 23 Kwietnia 2008 Share Napisano 23 Kwietnia 2008 A ja mam filtr do wody z wkładem z aktywnym węglem i taka woda raczej chyba nie ma minerałów co nie?? I jest identyczna jak destylowana, mam nadzieje. Może być taka woda ??? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 23 Kwietnia 2008 Share Napisano 23 Kwietnia 2008 Tylko jeśli to filtr RO bez mineralizatora, zwykłe nie oczyszczają tak dobrze wody. Generalnie podstawą funkcjonowania takiego filtra jest membrana, węgiel pakuje się właściwie do wszystkich filtrów. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alalunia Napisano 24 Kwietnia 2008 Share Napisano 24 Kwietnia 2008 A ha. Ja mam filtr w którym są dwa zaworki jeden prowadzi zaraz z za filtru węglowego a drugi jest po przejściu takiej wody przez mineralizator to o takie chodzi??? PS: Dzieki za odp. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 24 Kwietnia 2008 Share Napisano 24 Kwietnia 2008 Z tego co wiem z RO odchodzą trzy przewody - wprowadzający wodę odprowadzający scieki i odprowadzający czystą wodę. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alalunia Napisano 25 Kwietnia 2008 Share Napisano 25 Kwietnia 2008 (edytowane) A to fajnie mam właśnie taki z 3 przewodami (filtr Odwróconej Osmozy, to chyba ci o ten chodzi ???) :-) Wielkie DZIĘKI. Edytowane 25 Kwietnia 2008 przez alalunia Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi