ArturP Napisano 6 Kwietnia 2008 Share Napisano 6 Kwietnia 2008 Tak wygląda mój pęd kwiatowy jakieś 7 - 14 dni po 'zapyleniu', jak widać dalej zielony.. Da się określić na tym etapie, czy dobrze zapyliłem? Kiedy ew. pojawią się nasiona? Jak je zebrać? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 6 Kwietnia 2008 Share Napisano 6 Kwietnia 2008 Jak zapylałeś powinny być nasionka. Zbierz jak same zaczną sie wysypywać lub jak dobrze wyschnie kwiat i część pędu. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 6 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2008 Czyli jak do tej pory prawidłowo to wygląda? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M9o. Napisano 6 Kwietnia 2008 Share Napisano 6 Kwietnia 2008 Tak prawidłowo ... M-M2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heimdall Napisano 6 Kwietnia 2008 Share Napisano 6 Kwietnia 2008 Jeżeli dobrze zapyliłeś, to zrobi się czarne i ewidentnie będzie widać, że "główka" jest pełna Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 7 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2008 A jak nie to.. ? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 7 Kwietnia 2008 Share Napisano 7 Kwietnia 2008 To pech, już nic nie robisz i pęd zwyczajnie uschnie bez wydawania nasion. Ale sądzę, ze zapyliłeś jeśli tak długo się trzyma i wogle nie obumiera. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArturP Napisano 8 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2008 W 6 czuć nasionka jak się wykształcają, w tych zamkniętych całkowicie - dół zdj. raczej nie, moze je źle zapyliłem.. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi