Matuksg Napisano 9 Kwietnia 2008 Share Napisano 9 Kwietnia 2008 (edytowane) Witam więc kupiłem alicje i capensisa a także 2 muchołówki ale od Nwako, wspólnik Alberciarza(szamanka wie chyba o jakiego Alberciarza chodzi z owadożernych) i coś mizernie ta alicja wygląda daje fotki Klick i Click 2 co ja moge poradić żeby ją odratować?? niema cieczy na włoskach jak sie ją tak palcem przejedzie to jest szorstka jak język kota ale sucha Edytowane 9 Kwietnia 2008 przez Matuksg Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M9o. Napisano 9 Kwietnia 2008 Share Napisano 9 Kwietnia 2008 Troche kiepsko wygląda ... Chyba nieźle przelana ... Zgnite liście ... Widać ze wypuszcza nowe liście chodz troche zniekształcone /?/ ... Proponuje ograniczyć podlewania i masę światła ... Hmm ... Profilaktycznie bym przesadził bo moze sie czasem rozwinać pleśń przy takim nawilgotnieniu podłoża. Ogranicz podlewania do minimum ... 1 cm w podstawce ... Woda zejdzie daj jej dzien przerwy i uzupełnij brak. Roślina powinna odbić ... M-M2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 9 Kwietnia 2008 Share Napisano 9 Kwietnia 2008 Ja bym nawet lała mniej niż 1cm. U siebie normalnie leje ze 2mm i roślinom to wystarcza Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maklerw Napisano 10 Kwietnia 2008 Share Napisano 10 Kwietnia 2008 Tylko latem zostawiam rosliny w wodzie, ale to dlatego ze jest duzo slonca. Zastosuj powyzsze rady przede wszystkim co do podlewania do tego dodaj jesli masz dodatkowe owietlenie i bedzie dobrze. Bez dodatkowego oswietlenia tez sie da ale dluzej trzeba bedzie poczekac. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi