Lukasz13 Napisano 10 Kwietnia 2008 Share Napisano 10 Kwietnia 2008 Witam Jakiś czas temu dostałem nasiona rosiczki i siewki od moofa - pozdrowienia. Kiedy wysiewałem te nasiona nie wiedziałem które to które więc wysiałem większość. Dopiero kilka dni temu zauważyłem, że coś zaczęło kiełkować. Do wczoraj widać było tylko 3 roślinki ale dziś są już 4. Są to malutkie zielone roślinki z 2 listkami które rosną na przeciwko siebie. Moje pytanie brzmi : Czy są to rosiczki czy siewki i co robić by dalej dobrze się rozwijały. Jeśli potrzebne są zdjęcia postaram się je załatwić lecz ich jakość na pewno nie będzie najlepsza ponieważ na razie posiadam tylko aparat w telefonie. Proszę o odpowiedzi. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jkwiatek Napisano 10 Kwietnia 2008 Share Napisano 10 Kwietnia 2008 Czy są to rosiczki czy siewki Ze co? Najlepiej daj foto i powiedz o co chodzi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianus Napisano 10 Kwietnia 2008 Share Napisano 10 Kwietnia 2008 Są to siewki rosiczek Co do hodowli to najpierw napisz jaki to gatunek. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz13 Napisano 10 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2008 Są to siewki rosiczek Co do hodowli to najpierw napisz jaki to gatunek. Jak to siewki rosiczek ? Wytłumaczcie mi bo ja się na tym kompletnie nie znam, pierwszy raz posiałem coś takiego. Do tej pory hodowałem tylko muchołówki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xszymonx Napisano 10 Kwietnia 2008 Share Napisano 10 Kwietnia 2008 siewki rosiczek - to znaczy że są to małe roślinki (rosiczki) które zostały dopiero wysiane, prościej nie umiem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M9o. Napisano 10 Kwietnia 2008 Share Napisano 10 Kwietnia 2008 Siewki są to "mlodociane" formy rosiczki ... Kiedy wykiełkują nasiona i rośliny sa jeszcze bardzo malutkie to są nazywane siewkami ... Rozumiesz czy nie ... ? >>> http://rosliny-owadozerne.pl/forum/index.p...5&hl=siewki M-M2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz13 Napisano 10 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2008 siewki rosiczek - to znaczy że są to małe roślinki (rosiczki) które zostały dopiero wysiane, prościej nie umiem Wielkie dzięki za wyjaśnienie. Prościej nie trzeba - aż taki głupi nie jestem Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tihcio Napisano 11 Kwietnia 2008 Share Napisano 11 Kwietnia 2008 No, nie wiem. :: Joke! ;] Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesieklu Napisano 11 Kwietnia 2008 Share Napisano 11 Kwietnia 2008 Tihcio nie bądź taki! Nie obrażaj go. A zresztą to on już tu nie zawita bo się zdenerwował że się nabijamy z tematu . Gość się na żartach nie zna :: . Jeśli Chcecie to wykasujcie ten post. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tihcio Napisano 11 Kwietnia 2008 Share Napisano 11 Kwietnia 2008 No bo jak koles takie glupstwa pisze. Nie czytal wikipedii, albo chociaz forum i zadaje takie pytania. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M9o. Napisano 11 Kwietnia 2008 Share Napisano 11 Kwietnia 2008 Tihcio >>> Nie jeden nie czyta forum i wiki, a później zadaj tak idiotyczne pytania typu: " Jak podlewać rosiczke" " Jak sadzić muchołówke" czy " Co to są siewki" W końcu to forum, ale gdy pojawiają sie tak "śmieszne" pytania to czasem zastanawiam się kto kogo przebije i zada "lepsze" ... M-M2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tihcio Napisano 11 Kwietnia 2008 Share Napisano 11 Kwietnia 2008 (edytowane) Nie no, musze przyznac ze ja tez nie widzalem co te wszystkie slowa znacza kiedy zaczalem sie intresowac roslinami, ale przynajmniej nie zadawalem pytan. Sam sie domyslilem. Edytowane 11 Kwietnia 2008 przez Tihcio Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesieklu Napisano 11 Kwietnia 2008 Share Napisano 11 Kwietnia 2008 (edytowane) Te forum zeszło na psy kiedy się tu logowałem codziennie pojawiało się masę nowych tematów, ciągle nowe posty, wypowiadali się ludzie którzy "siedzą w tym" od lat a teraz co jest? żENADA :: . Ale nie ma co przesadzać każdy kiedyś zaczynał, ale gość nie potrafi znosić żadnej krytyki, a to były tylko żarty. Jeśli pojawi się na forum jakiś mod to proszę o usunięcie postów niezwiązanych z tematem. To nie jest miejsce na rozmowy Edytowane 11 Kwietnia 2008 przez Grzesieklu Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M9o. Napisano 11 Kwietnia 2008 Share Napisano 11 Kwietnia 2008 Zgadzam sie z Tobą w całej rozciągłości ... Jeszcze rok temu jak wchodziło sie na forum było mase naprawde ciekawych i wartych dyskusji tematów ... Było wielu "fachowców" ... A teraz ... Nie wiem co sie stało ... Wielka szkoda ... M-M2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody-hodowca Napisano 12 Kwietnia 2008 Share Napisano 12 Kwietnia 2008 Koleś trochę przesadził ale to nie jest powód do nabijania się. Każdy kiedyś zaczynał. Pamiętam , że ja tez miałem podobny problem kiedy zaczynałem hodować rosiczki. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi