Skocz do zawartości

Pęd Kwiatowy U Muchołówki

Dorian

Rekomendowane odpowiedzi

post-3971-1211897891.jpgWitam, niedawno odcięłam pęd kwiatowy muchołówki i jak na razie nieżle się trzyma;)kiedy mniej więcej mogę się spodziewać młodej muchołówki?? huh
Odnośnik do odpowiedzi

• 2 weeks later...

Czy pęd kwiatowy rośnie gdy ma się dobrze, czy że ma się źle i za wszelką cenę chce rozmnożyć by przeżył gatunek?

Edytowane przez 1w0na
Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie dopatrzyłam się takiego cuda... tylko nie jestem pewna czy to pęd kwiatowy, ale myślę że tak :))

1 zdjecie normalne, 2 zdjęcie rozjaśnione...

post-3906-1213023816.jpg post-3906-1213023840.jpg

Jeśli to pęd... ścinać odrazu czy poczekać aż podrośnie by potem spróbować rozmnożyć wegetatywnie(?)...

Edytowane przez 1w0na
Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli nie chcesz mieć kwiatów, to można poczekać aż podrośnie jeszcze 1-2cm. Wówczas po ścięciu polecam nacięcie podłużne pędu i umieszczenie go w rozwodnionym torfie na słońcu, sadzonki szybko się pojawią i będzie ich kilka/cm długości pędu

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma 100% pewności że się powiedzie...

Ja włożyłam do torfu 2 liście, i jeden mi zczerniał... zobaczymy jak będzie z drugim liściem.

Ale się nie poddaje i będe próbować do skutku :P

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.