Skocz do zawartości

Co To Za Gatunek Był?

HUNTER209

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!

Rosiczkami zajmuje się już ponad rok, znam wszystkie podstawy itp... mam spora hodowle rosiczek capensis red i alba. No więc to tyle o mnie :P a teraz to po co napisałem post:

Kiedyś, kiedy nepenti.pl miało stary wygląd w sklepie z nasionami była bardzo ciekawa rosiczka, niestety nie wiem jak się nazywa, a teraz nie mogę jej znaleźć, może bym ja znalazł, gdyby były zdjęcia obrazujące daną rosiczkę, a nie tylko nazwa :/ Ale spróbuje ją opisać, moze ktoś pomorze ;)

Była to rosiczka z wyglądu bardzo podobna do capensis, czyli takie długie liście zwijające się, z tym, ze tamta roślina miała dużo grubsze (szersze?) te liście. Czy ktoś sie orientuje co to za gatunek? Mile widziane zdjęcie ;)

Mam nadzieje, że ktoś pomorze ;)

Pozdrawiam

Odnośnik do odpowiedzi

PS. Nie pomoRZe tylko pomoŻe ... ;)

a czepiasz sie :P

Nie to żadna z tych odmian. Wydaje mi się, ze lisice nie miały łodygi, tylko odrazu od dołu miały te igiełki z cieczą trawiącą. Choć mogę się myli, bo to było prawie rok temu :/

Czekam na dalsze propozycje.

Edytowane przez HUNTER209
Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.