Skocz do zawartości

Czy Kazda Muchołowka Musi Zimować

HUNTER209

Rekomendowane odpowiedzi

Czy każda muchołówka zimuje? Są może takie gatunki, które nie zimują? Jeśli już o zimowaniu mowa... czytałem, że trzeba utrzymać jej odpowiednią temperaturę, która nie powinna się zmieniać. Czy może zimować w lodówce? Czytałem ze niektóre odmiany trzymie się w lodówce zaraz po wysianiu, ale czy zimowanie w lodówce to dobry pomysł?

Jaką muchołówkę polecacie dla początkującego? Zajmuje się dość długo rosiczkami, ale z muchołówkami jeszcze nie miałem styczności.

Odnośnik do odpowiedzi

Muchołówka z tego co wiem nie ma innych gatunków ...

Nie, nie każda musi być zimowana ,tylko co druga, a jak kupujesz w niedzielę to nie trzeba takiej muchołówki zimować bo niedziela jest dniem wolnym więc roślina i tak odpoczywa

A tak poważnie to:

Polecam .... Szukaj ... ;)

M-M2

Edytowane przez MichaU-M2
Odnośnik do odpowiedzi

Muchołówka z tego co wiem nie ma innych gatunków ...

Nie, nie każda musi być zimowana ,tylko co druga, a jak kupujesz w niedzielę to nie trzeba takiej muchołówki zimować bo niedziela jest dniem wolnym więc roślina i tak odpoczywa

A tak poważnie to:

Polecam .... Szukaj ... ;)

M-M2

Dziękuje poszukam.

Lecz nie dostałem odpowiedzi na druga cześć posta.

Jaką muchołówkę polecacie dla początkującego? Zajmuje się dość długo rosiczkami, ale z muchołówkami jeszcze nie miałem styczności.
Odnośnik do odpowiedzi

Z odmian dla poczatkujących to może być każda jak już to nie kupuj wersji RED a reszte śmiało nie różnią się od siebie trydnością. Moim zdaniem najlepsza to red-green, saw-tooth, ARPC, moze byc tez heteropylla ... ale to juz decyzja twoja. Co do zimowania to nie teraz czas na takie tematy, wszystkie odmiany powinno sie zimowac ale nie trzeba.

Odnośnik do odpowiedzi

Z odmian dla poczatkujących to może być każda jak już to nie kupuj wersji RED a reszte śmiało nie różnią się od siebie trydnością. Moim zdaniem najlepsza to red-green, saw-tooth, ARPC, moze byc tez heteropylla ... ale to juz decyzja twoja. Co do zimowania to nie teraz czas na takie tematy, wszystkie odmiany powinno sie zimowac ale nie trzeba.

Tak wiem... do zimowania daleko, ale wolę zebrać potrzebne informacje jeszcze przed zakupem, po to by w przyszłości nie było problemów, gdybym z tym sobie nie mógł dac rady ;)

Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedz. :)

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.