Skocz do zawartości

Muchołówka Giant

lolek16

Rekomendowane odpowiedzi

WIATMA:

mAm Muchołówke Giant:) ktora mam od malutkiej sadoneczki:) i mam ja nie dłógo coś około 2,5 tygodnia... bardzo ładnie rośnie puszcza aktualnie 4 nowe pułapki:D TYlko nie wiem jak te pułapki powinny wygladac poniewaz maja małe zalążki różowego koloru..czy pułapki tej muchołówki bede czerwone?? i jak długo rośnie ta muchołóka..

DZIEKUJE

Odnośnik do odpowiedzi

Pułapki będą czerwone, jeżeli roślina będzie miała odpowiednie oświetlenie. Nie bardzo rozumiem pytanie o to, jak długo rośnie muchołówka - chodzi Ci o to, jak długo zajmie jej osiągnięcie rozmiarów dorosłej rośliny? W takim razie przydałyby się jej obecne wymiary.

Odnośnik do odpowiedzi

Średnica niewiele mówi, ta sama roslina może mieć ze 3-4 razy wiekszą srednice przy niedoborze swiatła.

Jeszcze trochę jej czasu zajmie, u mnie była to najwolniej rosnąca odmiana.

Odnośnik do odpowiedzi

mam jeszcze takie pytanko moja muchołówka złapała pajaka którego odnóża wystawały troszke po za pułapke;/ mija juz cos około 9 dnia a pułapka sie nie otworzyła jest napeczniała... ale ,,zęby" muchołówki sa tak jakby otwarte... hmm czy trzeba czasu zeby sie otworzyła czy to jakies problemy??

Odnośnik do odpowiedzi

Juz sie raczej nie będzie nadawała do niczego jak sie otworzy, ale to nie szkodzi. Odchylenie zębów i napęcznienie pułapki to standard przy trawieniu ofiary.

A czas trawienia jest w normie, to wcale nie jest długo 9 dni :)

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.