lolek16 Napisano 18 Kwietnia 2008 Share Napisano 18 Kwietnia 2008 WIATMA: mAm Muchołówke Giant:) ktora mam od malutkiej sadoneczki:) i mam ja nie dłógo coś około 2,5 tygodnia... bardzo ładnie rośnie puszcza aktualnie 4 nowe pułapki:D TYlko nie wiem jak te pułapki powinny wygladac poniewaz maja małe zalążki różowego koloru..czy pułapki tej muchołówki bede czerwone?? i jak długo rośnie ta muchołóka.. DZIEKUJE Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M9o. Napisano 18 Kwietnia 2008 Share Napisano 18 Kwietnia 2008 Proponuję na przyszłość: >>> http://images.google.pl/images?hl=pl&q...sa=N&tab=wi >>> http://rosliny-owadozerne.pl/forum/index.p...ticle&id=40 M-M2 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moof Napisano 18 Kwietnia 2008 Share Napisano 18 Kwietnia 2008 Pułapki będą czerwone, jeżeli roślina będzie miała odpowiednie oświetlenie. Nie bardzo rozumiem pytanie o to, jak długo rośnie muchołówka - chodzi Ci o to, jak długo zajmie jej osiągnięcie rozmiarów dorosłej rośliny? W takim razie przydałyby się jej obecne wymiary. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek16 Napisano 19 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2008 Jej obecne wymiary to: pułapki coś około centymetra moze troszke wiecej jest ich około 4 i wyrastaja nastepne co chwilke nowe pułapki:) liście sa długie ale skromne Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xszymonx Napisano 19 Kwietnia 2008 Share Napisano 19 Kwietnia 2008 a może podasz średnice?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 19 Kwietnia 2008 Share Napisano 19 Kwietnia 2008 Średnica niewiele mówi, ta sama roslina może mieć ze 3-4 razy wiekszą srednice przy niedoborze swiatła. Jeszcze trochę jej czasu zajmie, u mnie była to najwolniej rosnąca odmiana. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek16 Napisano 19 Kwietnia 2008 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2008 mam jeszcze takie pytanko moja muchołówka złapała pajaka którego odnóża wystawały troszke po za pułapke;/ mija juz cos około 9 dnia a pułapka sie nie otworzyła jest napeczniała... ale ,,zęby" muchołówki sa tak jakby otwarte... hmm czy trzeba czasu zeby sie otworzyła czy to jakies problemy?? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szamanka Napisano 19 Kwietnia 2008 Share Napisano 19 Kwietnia 2008 Juz sie raczej nie będzie nadawała do niczego jak sie otworzy, ale to nie szkodzi. Odchylenie zębów i napęcznienie pułapki to standard przy trawieniu ofiary. A czas trawienia jest w normie, to wcale nie jest długo 9 dni Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi